Hvordan kan man købe Chevron aktier?

Det Amerikanske olieselskab, der tilhører Chevron Corp. , er et af de største olieselskaber i verden. Investering i olieselskaber kan være attraktiv på lang sigt. Dette skyldes til dels deres stabile udbyttepolitik. Dette giver dig mulighed for at opbygge en fast årlig indkomst med dine investeringer. Men hvad er den bedste metode til at købe Chevron aktier? Og hvad er den aktuelle aktiekurs på Chevron aktien?

Hvordan kan man købe Chevron aktier?

Chevron selskabet lytter nøje til sine aktionærer. De fleste af Chevrons aktionærer sætter pris på den stabile udbyttepolitik. Selv under pandemien i 2020 holdt de sig til det lovede udbytte. Dette kan gøre det til en attraktiv aktie, hvis du vil opbygge en stabil indkomst.

Har du lyst til at købe Chevron aktier? Du kan handle direkte med Chevron-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Chevron aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Chevron aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 82 % af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for Chevron lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på Chevron? Grafen nedenfor viser, hvordan Chevron s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om Chevron:

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om Chevron.

Analyse af Chevron:

Før man beslutter, om man skal købe eller sælge Chevron-aktier, er det vigtigt at analysere aktien først. Nedenstående oversigt viser, hvordan Chevron-aktien har udviklet sig i den seneste periode.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Chevron de seneste 5 dage:

Hvad vil aktiekursen på Chevron gøre i 2024?

Er du nysgerrig efter at vide, hvad analytikerne tror, at Chevron vil gøre i 2024 og de kommende år? Ved hjælp af data fra Alpha Vantage har vi kombineret analytikernes prognoser. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om kursbevægelserne for Chevron, og at denne forudsigelse ikke behøver at gå i opfyldelse. Lav altid din forskning!

Er investing i Chevron klogt?

Investering i olie aktier får et dårligt navn. Fossile brændstoffer er naturligvis meget dårlige for miljøet, og flere og flere mennesker vender ryggen til denne type virksomheder. I de kommende årtier er det derfor tvivl om, om Chevron stadig har ret til at eksistere.

På kortere sigt er fossile brændstoffer såsom olie stadig uundværlige for vores økonomi. Olieforsyningen er faldende, mens efterspørgslen stiger. I de kommende år vil der derfor stadig være plads nok til, at Chevron kan vokse. At købe Chevron-aktier kan derfor være attraktivt for investorer, der søger en aktie, der betaler et stabilt udbytte.

Det er dog klogt at sammenligne Chevron med konkurrerende olieselskaber. En anden virksomhed kan have en mere effektiv drift og kan derfor opnå bedre resultater. Du kan også vælge at investere direkte i olieprisen. I denne artikel du kan læse, hvordan dette fungerer.

Køb Chevron-aktier

Om virksomheden Chevron

På Fortune Global 500 listen, en liste over de 500 største virksomheder i verden, ligger Chevron på 28. pladsen i 2019. Chevron tilhørte også de syv søstre. Dette er de syv olieselskaber, der spillede en dominerende rolle i olieindustrien fra 1940’erne til 1970’erne. Virksomheden har hovedkontor i San Ramon, Californien.

Aktiviteterne i Chevron

Chevron er aktiv inden for efterforskning og efterforskning af kulbrinter. Virksomhedens aktiviteter omfatter raffinering, markedsføring og distribution, fremstilling og salg af kemikalier og elproduktion.

Chevron producerer årligt mellem 2,6 og 2,9 mia. tønder olie og naturgas. Næsten 2 mio. tønder råolie kan forarbejdes til olieprodukter pr. dag i Chevrons egne raffinaderier. Med hensyn til salg af motorbrændstoffer har selskabet sit eget verdensomspændende net af servicestationer.

Chevrons historie: mærkenavnet

Virksomhedens historie begynder i 1876. I det år opdagede Star Oil olie. Denne opdagelse var begyndelsen på olieindustrien i Californien. I 1979 blev Star Oil overtaget af The Pacific Oil Company. Dette største olieselskab i Californien blev købt af Standard Oil i 1900.

I 1907 blev navnet ændret til Standard Oil Company. I 1911 blev Standard Oil på grund af en Federal antitrust law delt i 34 virksomheder. Standard Oil Company (Californien) besluttede at fortsætte som et uafhængigt selskab. I 1926 blev firmaets navn ændret til SOCAL. Navnet fik kun lov til at blive brugt i Californien, Nevada og Arizona. Uden for disse stater blev mærket Chevron brugt.

The history of Chevron: the founding of the company

I 1933 opnåede SOCAL en indrømmelse til at søge efter gas og olie i Saudi-Arabien. I 1936 solgte SOCAL halvdelen af koncessionen til Texas Oil Company. Dette olieselskab var stærk i distributionen. Begge parter grundlagde Caltex sammen.

I 1944 blev navnet ændret til Arabian-American Oil Company (ARAMCO). Efter Anden Verdenskrig ledte SOCAL efter Amerikanske partnere med penge og markeder. I 1947 blev Standard Oil of New Jersey og Socony Vacuum partnere i det eksisterende joint venture.

I 1950 kom halvdelen af ARAMCO i hænderne på Saudi-Arabien og i 1980 ARAMCO blev nationaliseret. I 1984 besluttede virksomheden at købe Gulf Oil for 14 mia. Kombinationen fik navnet Chevron Corporation. Da selskabet blev grundlagt, var det det tredje største olieselskab i USA efter Exxon og Mobil.

Virksomheder erhvervet af Chevron

  • I 2001 blev Texaco købt for 44 milliarder dollars. Efter overtagelsen blev firmaets navn Chevron Texaco Corporation. Virksomheden blev omdøbt til Chevron Corp. i 2005.
  • Chevron erhvervede Unocal i 2005 for et beløb på 18 milliarder dollars. Dette olieselskab har betydelige olie- og gasreserver i Asien.
  • I 2011 blev den Amerikanske skifergas producent Atlas Energy købt for 2,1 milliarder dollars. Virksomheden blev erhvervet, fordi Chevron mente, at det var sandsynligt, at de lave gaspriser ville stige i fremtiden.
  • For købet af Anadarko Petroleum i 2019 betalte Chevron 50 milliarder dollars. Dette selskab har blandt andet store interesser i skiferoliefelter i Texas og New Mexico.

Klimasag mod store olie og gas koncerner afskediget

I 2017 tog byerne Oakland og San Francisco virksomheder som Chevron, Shell og BP til retten. De mener, at disse virksomheder til dels har skylden for klimaændringer. Disse virksomheder har trods alt investeret i fossile brændstoffer.

På grund af klimaændringerne stiger havniveauet. Det er derfor nødvendigt at beskytte byerne mod oversvømmelse. Disse byer mente, at olie og gasselskaberne derfor skulle bidrage til omkostningerne ved oversvømmelsessikring. Sagen blev afvist af en føderal domstol i Californien i 2018.

Ikke desto mindre vil disse virksomheder i stigende grad have at gøre med klimaaktivister i fremtiden. Du bliver nødt til at tage dette i betragtning, når du overvejer at købe og sælge Chevron-aktier.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *