Hvordan kan man investere uden risiko?

Mange mennesker er på udkig efter risikofri investering. Men findes der virkelig risikofri investering, og hvordan gør man det? I denne artikel ser vi på, hvordan du bedst kan investere med minimal risiko.

Findes der risikofri investering?

Risikofri investering med rigtige penge er desværre ikke mulig. Investering og risiko er uløseligt forbundet. Som en ny investor kan du dog vælge at investere risikofrit med en demo. På denne måde mister du ikke penge.

Hvordan kan du investere uden risiko?

Har du lyst til at investere helt uden risiko? Du kan! I dag tilbyder flere mæglere muligheden for at prøve at investere uden risiko ved hjælp af en demo konto. Åbning af en konto hos en mægler tager ofte kun et par minutter, hvorefter du med det samme kan begynde at investere.

Plus500

På Plus500 kan du prøve CFD aktiehandel risikofri med en demo. Når du har åbnet en konto, modtager du straks et nominelt beløb på $ 40.000 på din konto for at prøve mulighederne. Brug knappen til at åbne en øjeblikkelig konto på Plus500:

Der tabes penge på 82% af CFD-detailkontiene.Der tabes penge på 82% af CFD-detailkontiene.

eToro

Det er også muligt at prøve at købe og sælge aktier uden nogen risiko. Hos eToro kan du bruge en demo-konto til at begynde at købe aktier med et fiktivt beløb uden risiko. Brug knappen nedenfor for at åbne en demo-konto direkte på eToro:

Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/

Forholdet mellem risiko og afkast

Har du læst et eller andet sted på Internettet om en strategi, som du kan bruge til at investere 100% risikofri? Ignorer derefter siden og klik med det samme væk! Der er ikke sådan noget som risikofri investering med rigtige penge.

Når du begynder at investere, vil du snart opdage at risiko og afkaster forbundet. Spekulative investeringer har et højere potentielt afkast, men også et højere afkast.

Der er faktisk et spektrum af investeringer, hvor obligationer betragtes som relativt sikre optioner og derivater som meget risikable. Hvilken måde at investere passer dig bedst afhænger helt af din opfattelse af risiko.

risikofri investering

Investering uden tab

Det langsigtede mål med investering bør derfor ikke være risikofri investering. Nej, målet skal være at investere uden tab. Det er ikke muligt at garantere dette, men som investor skal du sigte mod et positivt afkast på lang sigt.

Det er vigtigt at udarbejde en god handelsstrategi, på denne måde øger du chancen for at opnå et positivt resultat. En vigtig del af denne strategi er en god vision om forholdet mellem afkast og risiko. I denne del af artiklen vil vi diskutere et par muligheder, som du kan bruge til at styre dine risici på en smart måde.

Diversificering

Det vil ikke være risikofri, men ved at anvende diversificering på en smart måde øger du chancen for et godt afkast. Ved at sprede dine investeringer over forskellige sektorer, øjeblikke og produkter bliver din portefølje mindre ustabil.

Hvis du f.eks. Kun investere i oljeindustrien, kan en faldende oliepris straks sætte alle dine investeringer i rødt. Hvis dette kun er en lille del af din portefølje, kan positive resultater i andre kategorier kompensere.

Hedging

En anden teknik, der reducerer risikoen for fald i din portefølje er hedging. Med afdækning ser du efter værdipapirer med en negativ sammenhæng. Dette betyder, at den ene sikkerhed ofte stiger, når den anden falder. Derefter kan du for eksempel investere i den amerikanske dollar og guldprisen på samme tid. Når økonomien ikke klarer sig så godt, og dollaren falder, ser du ofte folk flygte i guld.

Når du investere i aktier, kan du f.eks, buy sharesaf cykliske og anticykliske virksomheder. Cykliske virksomheder klarer sig godt, når økonomien vokser, mens kontracykliske aktier klarer sig mindre godt.

Begræns din eksponering

Når du aktivt handler, anbefales det at begrænse din eksponering inden for en position. Når du handler aktivt, er din investerings balance det aktiv, du arbejder med: hvis du mister alt, er du bogstaveligt talt ‘ude af drift’.

Du kan begrænse din eksponering ved at risikere en maksimal procentdel af din investeringskonto på hver investering. For eksempel, hvis du aldrig risikerer mere end en eller to procent på en enkelt handel, har du meget plads til at manøvrere.

risikofri handling

Brug en stop loss

Risiko-free investering er stadig ikke mulig, men med en stop loss,du kan i det mindste begrænse risikoen. Undersøg først, om det stop loss, som børsmægleren tilbydes, er garanteret. For nogle parter kan prisen stadig falde betydeligt, hvis stop loss ikke kan udføres med det samme.

En stop loss order lukker automatisk din investerings position, når et bestemt tab er nået. På denne måde kan du styre dine investeringer godt, selv når du er fraværende.

Evaluer dine investeringer

Endelig er det vigtigt regelmæssigt at evaluere dine investeringer. Se om de beslutninger, du har taget, fungerer. Hvis ikke, kan det være klogt at ændre din tilgang. Når alt kommer til alt, som Einstein sagde, sindssyge forsøger at gøre det samme og forvente et andet resultat. Vær derfor ikke stædig, accepter, at du tager fejl, og se efter en bedre løsning.

Fra risiko-free til lav-risiko

I denne del af artiklen vil vi diskutere, hvad du kan investere i med lille risiko. Det er muligvis ikke risikofrit, men det kommer ret tæt på.

Opsparing

Selvfølgelig kan du lægge dine penge på en opsparingskonto. I teorien er det uden risiko at spare penge på en bankkonto; i praksis kan du dog være sikker på, at dine aktiver langsomt mister værdi under påvirkning af inflation og skat. Afhængigt af din definition af risikofri er penge på en opsparingskonto slet ikke uden risiko.

ETF

En god måde at investere med relativt lav risiko er at købe ETF’er, der følger en stor kurv med aktier. En ETF sporer passivt et bestemt marked, og ved at spore verden har du egentlig kun at gøre med systematisk risiko (chancen for, at hele markedet kollapser).

For at håndtere denne risiko også kan du vælge at gå forskudt ind. Ved periodisk at deponere et fast beløb i ETF undgår du at miste mange penge ved at investere øverst. Hos DEGIRO kan du investere i ETF’er helt gratis for køb og salg. Brug knappen nedenfor for straks at åbne en konto hos DEGIRO:

Aktier

Hvis du vil modtage en periodisk fast betaling, kan obligationer være et godt valg. Med en obligation modtager du med jævne mellemrum en fast rentebetaling, og i slutningen af løbetiden får du summen af obligationen tilbage. Obligationer er dog ikke helt risikofri: hvis institutionen bag obligationen går konkurs, mister du stadig dit indskud.

Tip: hvordan man starter?

Når du har åbnet en konto, kan det være svært at vide, hvor du skal starte. Med din demo kan du prøve at investere med falske penge. For at opnå gode resultater med investering er det vigtigt at udvikle dit investerings system. I denne artikel vil jeg forklare, hvordan jeg investerer mig med et praktisk eksempel.

Bemærk, at eksemplet i denne artikel passer til mit investerings system. I slutningen af dagen har alle en anden investeringsstil, og det er vigtigt at eksperimentere, så du kan finde ud af, hvilken måde at investere passer bedst på dig: Du kan gøre dette ved at investere et lille beløb.

På udkig efter key levels

I mine investeringer bruger jeg meget af tekniske indikatorer. Før du dykker ned i komplicerede indikatorer som f.eks moving averagesand Fibonacci niveauer, det er klogt kun at brug vigtig niveauer. Vigtige niveauer er niveauer, som prisen ikke ser ud til at være i stand til at bryde igennem.

At opdage disse niveauer gør det muligvis ikke muligt at investere helt uden risiko: det øger dog chancerne for success. For at finde et vigtigt niveau er det klogt at zoome lidt ud, ved at zoome ud får du en bedre idé om markedssituationen og kan opdage disse niveauer.

Eksempel: investering i AUD USD

På nuværende tidspunkt (16. juni 2013) er prisen på den Australske dollar over for den Amerikanske Dollar på et afgørende lavt niveau, der ikke er brudt siden 10. november 2010, som det ugentlige diagram nedenfor viser.

ugentligt diagram AUD USD

Da dette niveau blev testet den 11. juni, og prisen derefter steg igen, tog jeg en købs position på AUD USD. Du tjener derefter penge, når prisen stiger. Sidste gang prisen steg op efter at have ramt dette niveau. Ved at placere stop loss lige under det afgørende niveau og ved at placere take spekulere meget højere, tjener jeg enten meget, eller jeg taber lidt.

AUD USD maksimalt tab

Ved at bruge en lignende strategi kan du øge din fortjeneste! Selvfølgelig er risikofri investering ikke mulig, men ved at starte med et lille beløb kan du opdage, om du kan investere rentabelt.

This example is not investment advice: always do good research and remember that you can lose money with investing. When you start investing with real money, it is not possible to trade without risk in for example shares.

Dette eksempel er ikke investeringsrådgivning: gør altid god forskning og husk at du kan tabe penge ved at investere. Når du begynder at investere med rigtige penge, er det ikke muligt at handle uden risiko i f.eks. aktier.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *