Hvad betyder kryptovaluta?

Der er mange valutaer, såsom det britiske pund, euroen og den Amerikanske dollar. I de sidste par år har der ikke kun været fysiske (håndgribelige) mønter, men også digitale mønter. Disse mønter kaldes også kryptovaluta.

Hvad er en kryptovaluta?

En kryptovaluta er en digital valuta. Denne valuta udstedes ikke af en bank, men er helt adskilt fra de mange finansielle institutioner og de forskellige regeringer. Kryptovaluta er baseret på kryptografi eller en kombination af tekniske koder. Pengene er ikke håndgribelige, men gemmes i en virtuel tegnebog. Du kan derfor kun bruge disse penge online.

Den mest kendte kryptovaluta er Bitcoin. Denne mønt blev introduceret for et par år siden og er blevet meget værdifuld. Dette skyldes, at efterspørgslen efter kryptovaluta er steget eksplosivt i de senere år.

Historien om kryptovaluta

Finanskrisen brød ud i 2008. Kort efter offentliggjort Satoshi Nakamoto (muligvis et alias) dokumentet ‘Bitcoin: En Peer-to-Peer Elektronisk Kontant System’. Dette dokument forklarer Bitcoins opfindelse: et peer-to-peer digitalt netværk til betalinger. Højdepunktet i dette netværk: der er ingen banker og regeringer imellem.

I første omgang var Bitcoin derfor ikke en digital valuta, men et system til at overføre penge til andre parter uden indgriben fra en bank eller regering. Til sidst udviklede det sig fra et betalingsnetværk til en digital valuta. Siden oprettelsen af Bitcoin er mange flere kryptovaluta blevet lanceret, herunder Ethereum, Ripple and Litecoin.

Hvad er kryptokurver

Køb af kryptovaluta

Der er flere metoder til at få krypto mønter. For det første kan du købe disse mønter. Dette kan gøres direkte hos sælgeren, men der er også platforme, der sælger Bitcoins.

Ønsker du selv at købe en eller flere krypto mønter? Dette er muligt på Bitvavo. Du kan købe Bitcoins og andre krypto mønter her for mindre end 0,25% i transaktions omkostninger. Brug knappen til direkte at åbne en konto med Binance:

Nyder du en permanent rabat på 20% på alle dine transaktionsomkostninger?Nyder du en permanent rabat på 20% på alle dine transaktionsomkostninger?

Hvis du ikke ønsker at bruge penge på dine digitale mønter, kan du også ‘mine’ dem selv. Det betyder, at du sætter din computer i gang med at ‘lave’ mønter til dig. Din computer skriver bestemte koder i et specielt computerprogram, og dette giver dig mulighed for at få Bitcoins. Dette tager selvfølgelig længere tid end at købe krypto mønter.

Investering i kryptovaluta

Nogle mennesker køber krypto mønter for at betale med disse mønter, men de fleste mennesker investere i kryptokurver for at tjene penge. Hvis du køber dine krypto mønter, når de har en lav værdi, og sælger mønterne, når deres værdi er meget høj, kan du tjene penge.

De første mennesker, der investerede i Bitcoin, betalte lidt penge for at gøre det. Fordi Bitcoin nu er ekstremt værdifuldt, er disse mennesker blevet millionærer for en lille investering i fortiden.

Det er svært at blive millionær med kryptovaluta, hvis du investerer i dem nu, men det er helt sikkert muligt at tjene penge. Hvis du køber på det rigtige tidspunkt og sælger mønterne igen på det rigtige tidspunkt, kan du tjene en masse penge med dette. Overskud på et par hundrede eller flere tusinde er almindelige, selv med nye investorer.

På den anden side er det meget risikabelt at investere i kryptokurver. Du vil ikke være den første investor, der mister hele sit indskud med investeringer i bitcoins.

Vil du prøve at handle CFD-kryptovaluta uden risiko med en demo først? Brug derefter knappen nedenfor for straks at åbne en gratis demo på Plus500:

Der tabes penge på 80% af CFD-detailkontiene.Der tabes penge på 80% af CFD-detailkontiene.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *