Hvordan kan man købe Hewlett-Packard (HP) aktier?

Det Amerikanske selskab Hewlett-Packard er almindeligvis kendt som HP. Dette firma er en af de største Amerikanske teknologivirksomheder. HP er blandt top 3-computer sælgere. Hewlett-Packard leverer blandt andet enkle komponenter, software og tjenester. Fra november 2015 vil selskabet blive opdelt i Hewlett-Packard Enterprise (HPE) og HP Inc. (HPQ). Vil du investere i HP? I denne artikel vil vi vise hvordan du kan købe Hewlett-Packard aktier. Du kan også se den seneste aktiekurs her.

Hvordan kan man købe Hewlett-Packard aktier?

Hewlett-Packard er en vigtig aktør inden for computerudstyr. Før du køber HP aktier, er det en god ide at sammenligne virksomheden med sine konkurrenter. Tror du, at HP stadig kan komme med? Overvej derefter at investere i HP. Har du lyst til at købe HP aktier? Du kan handle direkte med HP-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0€ af omkostningerne pr. aktie. Mindste indskud mindre end 50 USD/EURO.
* Vælg mellem hundredvis af aktier
Degiro€2,50 per transaktion

Hvad er HP’s aktiekurs?

Spekulerer du på, hvad HP aktiekursen er? Diagrammet viser den nuværende CFD pris på HP aktien

Strategi HP

HP forsøger at introducere nye produkter og tjenester regelmæssigt. For eksempel introducerede de øjeblikkeligt blæk i 2013, som regelmæssigt leverer nyt blæk til et månedligt gebyr. Du kan se dette som Netflix af printerblæk!

Computer Segmentet er stadig et vækstmarked. Som et resultat af Corona pandemien er arbejde i hjemmet i stigende grad blevet normen. Selvfølgelig drager computerfirmaer fordel af dette: forbrugerne er mere tilbøjelige til at købe alle slags kontorartikler.

Det er dog vigtigt at holde øje med konkurrenterne. I Kina er Lenovo for eksempel en vigtig aktør. Andre konkurrenter, du absolut bør analysere, før du køber HP-aktier, er Dell, Apple og Acer. Ved at gøre det kan du afgøre, om et andet edb-selskab kan være en mere interessant investering. Du kan også vælge at investere i flere edb-virksomheder. På denne måde reducerer du risikoen for din investering.

Virksomhedens historie

HP blev etableret i en garage i Palo Alto, Californien, den 1. januar 1939. De to grundlæggere var William Hewlett og Bill Packard. Virksomheden lavede videnskabelige instrumenter. Under Anden Verdenskrig lavede virksomheden radarer, sonarer og radioer til marine og luftfart.

HP-firmaet blev berømt for sin lommeregner i 1968. Den på det tidspunkt fremstillede lommeregner betragtes som den første personlige computer. HP frigav den første fuldt fungerende computer i begyndelsen af 1980’erne. Oprindeligt var disse computere beregnet til virksomheder og universiteter. I 1990’erne var de også beregnet til enkeltpersoner. Fra midten af 1980’erne introducerede HP også laserprintere og inkjetprintere.

Hewlett-Packard firmaet deler sig

Den 1. november 2015 delte virksomheden sig op i to virksomheder. Af disse to virksomheder vil HP fokusere på markedet for personlige systemer og printere. HPE fokuserer på lager, server, software og servicemarkederne.

Med hensyn til omsætning er virksomhederne nogenlunde lige store. HPs printerdivision genererede en omsætning på 56 milliarder i 2014. I det år opnåede HPE et salg på 55,6 milliarder dollars. HPE er dog mere rentabelt. Det viser også en højere vækstrate.

Erhvervelse af virksomheder

Hewlett Packard har overtaget flere virksomheder. Ved at overtage andre virksomheder håber de at øge deres markedsandel. De købte andre virksomheder, der tilbyder forskellige produkter. Nogle eksempler på erhvervede virksomheder er:

I 2002 blev virksomheden Compaq overtaget. Med overtagelsen af Compaq blev HP markedsleder på både server- og pc-markedet. Købet fordoblede næsten HPs salg. Det årlige salg steg fra 47 milliarder dollars til 87 milliarder dollars. Antallet af medarbejdere steg til 145.000. Købet bragte HPs mærker Compaq, Digital Equipment og Tandem Computers ind i virksomheden.

I 2011 erhvervede virksomheden det britiske softwarefirma Autonomy. Dette firma leverer infrastruktur software til virksomheder, der leverer webbaserede skytjenester. Denne overtagelse gjorde HP til en større aktør inden for forretnings software feltet. Erhvervelsen mislykkedes. De positive udsigter for dette opkøb kunne ikke realiseres. HP-ledelsen beskyldte den tidligere Autonomy-bestyrelse for økonomiske fejl. Det blev påstået, at der blev leveret tvivlsomme økonomiske oplysninger under overtagelsen. I 2015 tog HP sagen for retten.

Infrastruktur specialist SimpliVity blev erhvervet af HP i 2017. HP betalte $ 650 millioner for dette firma. Virksomheden opererer i sektoren med hyper konvergeret infrastruktur.

Nyttige links: Kom godt i gang med at investere

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Auteur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *