Hvad er det gennemsnitlige afkast af investeringer?

Før du begynder at investere, kan det være interessant at kende den gennemsnitlige afkast af investeringerne. I denne artikel ser vi på tidligere afkast baseret på historiske tal og forsøger at give en indikation af det gennemsnitlige afkast, man kan opnå med investeringer. Endelig forklarer vi også, hvordan man kan opnå blot slutningen af den gennemsnitlige afkast ved at investere klogt.

Gennemsnitlig afkast oversigt

 • Det gennemsnitlige afkast på aktier er ca. 7-8%.
 • Det gennemsnitlige afkast på obligationer er omkring 5%.
 • Du skal tage inflationen i betragtning: den reelle afkast er anderledes.
 • Aktiens volatilitet er også vigtig.
 • Det gennemsnitlige afkast, du opnår, afhænger af din portefølje.

Hvad har du lyst til at vide om afkast?

Hvad er det gennemsnitlige afkast på aktier?

Ifølge Warren Buffett, en berømt børsmægler, bør den gennemsnitlige forrentning af aktierne ligge på mellem 6 og 7%. Ifølge ham stiger det indenlandske produkt med et gennemsnit på 3% på lang sigt med en inflation på ca. 2% ovn i dette. Dette bringer den nominelle vækstrate i den samlede økonomi på 5%.

Virksomhederne udbetaler dog også udbytte, som i gennemsnit kan give seks til syv procent afkast af aktierne. Denne stigning i aktieværdien er naturligvis først modtaget på lang sigt. Hvis de var kommet ind på markedet i 2008, ville de gennemsnitlige afkast have været meget lavere i begyndelsen.

Som det fremgår af grafen nedenfor, aktierne har faktisk opnået et gennemsnit afkast i forhold til den foregående periode.

average return on equity

Aktier, obligationer eller hvad ellers?

Det er selvfølgelig også muligt at investere i noget andet end aktier; ikke mindre viser forskning, at aktier i gennemsnit har det højeste afkast. Professor Russell E. Palmer fra University of Pennsylvania oplyser, at aktier i historien har givet meget mere end obligationer.

Hvis De havde investeret en dollar i 1802, ville de have været på 8,8 mio. USD i 2003! Afkastet på obligatorisk ville have været $ 16.064, afkastet på statsobligationer 4.575 og udbyttet på guld var kun 19,75 dollars. Bemærk, at udbytte af dette beregningsgrundlag geninvesteres.

Så … hvis du altid investere i aktier

Det er klart, at det gennemsnitlige afkast af lagrene er det højeste. Betyder det, at det kun er fornuftigt at investere i aktier? Nej, det er lidt for sent! Selv om aktier generelt har de bedste resultater, har de ofte også de største risici.

Hvis man f.eks. investerer en dollar i aktier i 2008, og hvis man skulle måle til 2010, ville der være meget lidt tilbage af det. Så hvis man ønsker at stræbe efter et maksimalt afkast i stedet for et gennemsnitligt afkast, er det klogt at huske, at de enkelte værdipapirer kan afvige betydeligt fra gennemsnittet. Men hvordan kan man sikre sig at man opnår den størst mulige udbytte?

Opnåelse af størst mulig effektivitet

Hvis man ønsker at opnå det største mulige udbytte, er det nødvendigt med en individuel analyse. På længere sigt kan man så se på aktier, der har fungeret godt i nogen tid, og betale og stabilt udbytte. Hvis du vil investere i indkomst, kan du købe aktier i en virksomhed som Royal Shell. Alligevel kan man opnå og vælge en højere afkast, der også kan fokuseres på kort sigt.

Man kan trods alt opnå ekstremt høje afkast på kort sigt. Massepsykologi spiller en vigtig rolle i dette. Når der er dårlige nyheder, bliver masserne ofte grebet af panik. Ved at reagere på dette er det sommetider let for en investor på opnå et afkast på 100% på en enkelt investering. Se grafen nedenfor; det var et godt tidspunkt at involvere sig i!

Plus500 graph

Hvis man ønsker at udnytte af sådanne store aktie bevægelser på kort sigt, er det klogt at gøre det hos en online broker, eller såkaldt online børsmægler. Med Plus500 kan man også brug gearing, eller såkaldt leverage. Med gearing kan man indtaste en stor position med et mindre beløb. Selvfølgelig kan man også øve dig med en demo først. Brug knappen nedenfor til at åbne en gratis demo konto:

Der tabes penge på 86% af CFD-detailkontiene.

Hvad er forskellen mellem nominelle og reelle afkast?

Hvis man kun kigger på det gennemsnitlige afkast, har man ikke se den fulde oversigt. Det gennemsnitlige udbytte i Amerika siden 1900 har været eksempelvis 10,1%. Dette er dog afkastningsgraden før inflation. Inflationen er den proces, hvor priserne stiger hvert år. Du kan så købe mindre for det samme beløb et år senere.

Det reelle gennemsnitlige afkast er det afkast, du har efter fradrag af inflation. Dette afkast er meget lavere. F.eks. var dette afkast af aktier 6,4% på årsbasis for Amerika.

Er der nogen omtale af et gennemsnitligt afkast? Undersøg derefter altid om det er det nominelle eller det virkelige udbytte. Det kontrolleres også altid, hvilken måleperiode der anvendes. For eksempel nævner mange fonde den gennemsnitlige forrentning fra 2009 til 2019. Den økonomiske krise i 2008 har så let ud af beregningen.

Hvad er det gennemsnitlige afkast pr. region?

Man kan også opdele den gennemsnitlige afkast efter region. Ikke alle regioner har klaret lige siden 1900. Nedenfor er en graf, der viser det gennemsnitlige årlige realafkast. Australien har gjort sit bedste, mens Europæiske lande som Italien og Belgien ikke har klaret sig særligt godt.

average return per region

Når man investerer, kan man sprede risikoen i forskellige regioner. På den måde undgår du at investere alle dine penge i en region, der ikke gør så godt i gennemsnit.

Hvad er den gennemsnitlige risikofrie afkast?

Når man investerer, bliver man betalt for den risiko, man løber. Der er også den såkaldte risikofri afkast. Det risikofrie afkast er det afkast, man får med (næsten) ingen risiko. Normalt tages der hensyn til den gennemsnitlige 10 årige rente på statsobligationer.

Tidligere var den gennemsnitlige risikofrie afkast regulering i Europa stadig 4%. I dag er denne sats endda negativ! Når den gennemsnitlige risikofrie afkast regulering er meget lav eller endog negativ, er investorerne mere tilbøjelige til at tage risici for at få et positivt afkast.

average risk free interest rate

Volatilitet på aktier

Lad være med at stirre blindt på den gennemsnitlige afkast af aktier alene. Investeringer i aktier kan trods alt være meget svingende. Et år kan man få et positivt afkast på 30%, mens det næste år kan få et negativt afkast på 30%. Derfor er det nødvendigt at være opmærksom på volatiliteten i deres afkast.

Når man har en lang investering horisont, er den store volatilitet ikke et stort problem. Når tingene ikke går så godt, venter du bare på bedre tider. Men hvis du har en kort tidshorisont, kan volatilitet være et større problem. Træder du på det forkerte tidspunkt? Så kan du pludselig miste en stor del af din kapital. Har du lidt tid? Så er det klogere at investere i værdipapirer med lav volatilitet.

En god måde at reducere volatiliteten på hele din portefølje på er ved at anvende forskudt indgang. Lad for eksempel investere og hurtigt beløb hver måned i en indeksfond. På den måde træder du ind på begge op og nedture og gør, at du opnår det højeste mulige gennemsnitlige afkast.

Volatility of return on equity

Hvad er det gennemsnitlige afkast på obligationer?

Nogle foretrækker at investere i obligationer. Det gennemsnitlige forpligtelse afkast i Amerika mellem 1926 og 2008 var 5,3%. Det er derfor en god regel at gå ud fra en nominel gennemsnitlig forrentning på 5% på lang sigt.

Når rentesatserne på obligationer er meget lav, giver de ikke længere så meget. I 2020 vil De derfor se, at forpligtelser ikke er særlig høj. Måske vil vi om et årti nærme os det historiske gennemsigtige forpligtelser afkast igen.

Modelporteføljer & afkast

Ved hjælp af en modelportefølje kan man se, hvad der gennemsnitlige afkast ville være i forskellige situationer. Vi har brugt de modelporteføljer, som Vanguard har oprettet.

Forsvars porteføljer

Nedenfor kan man se de resultater, man ville have opnået med en portefølje, der næsten udelukkende består af obligationer. Vi kalder også denne måde at investere i forsvar på. Dette navn anvendes, fordi den gennemsnitlige volatilitet på obligationer er lavere. Man kan se den gennemsnitlige forrentning af en forsvars portefølje i billedet nedenfor:

average return defensive portfolio

average bond yield

Blandet portefølje eller neutral portefølje

Personer, der kan håndtere lidt mere risiko og volatilitet, vælger ofte en mere blandet portefølje. Denne type portefølje kaldes også neutral. Så har du en solid balance mellem obligationer og aktier. Fokuseringen på denne type portefølje er på mellemlang sigt. Nedenfor kan man se de resultater man kunne forvente med denne type portefølje:

neutral average return

Offensiv portefølje

Hvis du har lang tid (tænk på 15-30 år), kan du overveje en offensiv portefølje. Denne måde at investere på fokuserer på vækst. Så investerer De næsten udelukkende i aktier. Det gennemsnitlige afkast er højere, men volatiliteten er også klart højere. Nedenfor kan man se, hvilke historiske resultater man ville have opnået med en ren offensiv portefølje:

Offensive portfolio average return

equities average return

Forventet afkast: Hvad er et realistisk afkast?

Men hvilken form for investeringsafkast forventer den gennemsnitlige investor egentlig? En undersøgelse forudsat af Schroders viste, at investorerne forventer en gennemsnitlig forrentning på 10% og at årtusinder endda forventer en forrentning på 12%. Der er tale om meget høje procentsatser. Chancen for, at disse investorer bliver skuffet, er derfor høj.

Ældre investor synes at have opnået et mere realistisk billede i årenes løb. De såkaldte babyboom forventer et gennemsnitligt årligt afkast på 8,6%. Jo ældre man er, jo lavere forventes den gennemsnitlige afkast.

Professionelle investor synes at være i stand til at foretage bedre beregning. Forskning har vist, at de er rettet mod ca. 5% årligt. Det forventede gennemsnitlige afkast varierer også meget pr. område. For eksempel forventer folk i Indonesien og gennemsnitlig tilbagevenden på 17,1% og personer, der bor i Italien 7,1%.

Når man begynder at investere, er det relevante, at man har realistiske forventninger til det gennemsnitlige afkast, man kan opnå. Forvent ikke for meget! Skuffelse er en dårlig rådgiver og kan påvirke dine investerings afkast negativt.

Vær på vagt over for alt for store forventninger

Nogle gange læser man på Internettet, at parterne lover et gennemsnitligt årligt afkast på titusinder af procent. Når De læser dette, er det under alle omstændigheder behov at være meget skeptisk. Der er ikke mange fonde eller partier, der formår at opnå høje afkast. Selv en af verdens bedste investor, Warren Buffett, opnår ikke mere end 20% af det gennemsnitlige årlige afkast.

Derfor bør der altid forskes i kilden til afkast. Hvor realistisk er det at dette gennemsnitsudbytte fortsat vil bestå? Er det blot holdt, eller er strategien enestående og meget klog? En kritisk indstilling er vigtig for enhver investor.

Gennemsnitligt afkast eller historisk afkast i løbet af de sidste 10 år

Er du nysgerrig efter det gennemsnitlige eller historiske afkast af eksempelvis aktier i de sidste 10 år? Jeg grafen nedenfor kan man se på udviklingen af AEX. AEX er en af de nødvendige indikatorer for den nederlandske økonomi i 10 år siden, og aktiekursen var 340 euro i 2010. I 2020 vil aktiekursen være på 600 euro.

Væksten i denne periode er således på 260 EUR eller 26 EUR på årsbasis. Dette svarer til en årlig vækstrate på 7,6%. Så ville en investering i lagrene har fungeret godt i de sidste ti år!

Average return 10 years

Hvordan kan man beregne investerings afkastet?

Man kan lade beregne afkast af sine investeringer over en periode. Derfor har du brug for følgende data:

 • Den pris, som du åbner din investering til.
 • Den nuværende pris på din investering.
 • Antallet af år.

Du gennemgår derefter følgende trin for at beregne dit afkast:

 • Beregn forskellen mellem købsprisen og den nuværende pris.
 • Del dette beløb med det antal år, du ejer investeringen.
 • Del derefter dette beløb med den pris, som du åbnede investeringen med.

Lad os forklare dette ved hjælp af eksemplet i foregående afsnit, hvor det gennemsnitlige afkast over 10 år blev forklaret:

 • Forskellen mellem EUR 600 og EUR 340 er EUR 260.
 • Del beløbet med 10: 260/10 = 26 euro.
 • Opdel det med købsprisen: 26/600 = 0,076.

På denne måde beregner man den nominelle afkast af jeres investering. Har du lyst til at vide det rigtige afkast? Så skal man stadig fratrække den gennemsnitlige inflation i perioden fra din tilbagekomst. Hvis f.eks. inflationen er 2%, trækker de denne fra den gennemsnitlige afkast.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

15 kommentarer


 • Alma

  You’re sso cool! I don’t believe I’ve read through a single thing like this before.
  So nice too find another person with some unique thougts oon this topic.
  Seriously.. many thhanks foor staarting this up.
  This web site is onee thing that’s needed on the web, soomeone wth a bit of originality!

  my homepage :: Tight teen fuks a man in front of the camerafor cash 19 (https://dev.xxxcrunch.com/top1106416111)

  Svar

 • Shanon

  This paragraph is really a good oone iit asszists new net
  users, who aare wwishing iin ffavor of blogging.

  Heere is mmy site :: WANKZ- Teen GetsMassage and Fuck

  Svar

 • Frederick

  Itts like you resd my thoughts! You seem tto understand a lott approximately this, such aas youu wrote thee e bopk in it or something.
  I feerl that yyou simkply couyld do with some % to
  force the message house a bit, butt instead of that, this is magnifiicent blog.
  A grrat read. I wil certainly be back.

  My bkog post … Hot Redhead Masturbates

  Svar

 • Yong

  Jusst desire to saay yopur artile iis as amazing. The clearness too your
  puublish is simply nice and thaqt i could asume you’re knowledgeaqble in this subject.

  Weell with your permisswion alloow me too snatch yiur feed tto kedep uup to date with
  drawing close post. Than you 1,000,000 annd please keep up the enjoyable work.

  Here is my weeb page – His Girlfriend istoo Good

  Svar

 • Marjorie

  I amm regulawr reader, how are youu everybody? Thhis post poksted at this site iss actuallyy pleasant.

  Here iis my web page de quatro eu me acabo

  Svar

 • Constance

  I absolutely ove your site.. Grezt colors & theme. Did you develop
  this site yourself? Please rerply back as I’m tryng too create mmy very own site and wold like to find
  ouut wherfe you got this frfom or juhst
  what tthe theme iss called. Apprefiate it!

  Feel frree to visit my blog post: Sexy BBW sucking BBCWhile squirting

  Svar

 • Paulette

  I’m noot that much off a online readeer to be honesdt but
  your sites really nice, keep itt up! I’ll goo ahead aand booklmark you site to coje back in thhe future.
  Manny thanks

  Also visit mmy web-site; NEIGHBOR FUCKERS

  Svar

 • Angelo

  Hi there to evefy one, it’s genyinely a good ffor me to pay a quick visit this site,
  it consists of important Information.

  My homepage … Slow and wet doggy style

  Svar

 • Ezra

  whoah this blo is fantastic i really lioke studying your
  posts. Keep upp tthe great work! Youu realize, a loot of individuals aare
  hynting round for this information, you caan aidd them greatly.

  Alsso vidit my blog post Amanda Addams Classic Busty Babe

  Svar

 • Karina

  I am now noot certwin the place you’re geting your information, buut goood topic.
  I must spend a while learning much more or understanding more.
  Than you for wonderful ino I was inn seach off this information ffor
  mmy mission.
  https://bit.ly/3t5jdSO

  Loook iinto mmy web page 276 (https://funpecxmql.com)

  Svar

 • Thorsten

  This is ver attention-grabbing, You are aan excessively professional blogger.
  I have joined yyour rss feed aand ssit up foor searching for extra oof your fantastic post.Also, I
  have shared your website in my sociall networks

  Heree is mmy pag :: Back ally_fuck (Audrey)

  Svar

 • Avis

  I feel this iss amonng the molst importannt information for me.

  And i am glad reading your article. Buut wanna commentary oon few common things, The sitte style iis perfect, thee articles iss actually excellent : D.
  Excellent job, cheers

  My webpage: Compilation of Me Cumming (Alica)

  Svar

 • Fredric

  Wow! At lasst I got a webssite fromm where I bbe able too genuinely gget
  useful information regarding myy sstudy andd knowledge.
  https://tinyurl.com/4x7ybjd8

  Here is mmy web blog: 849

  Svar

 • Antonio

  Russin escortsAdult toy test videosSex ssizemore tae tomFuckk choe anderson fakeCollege gurl
  pose wirh penisLate nigt califoenia sex shopOrdinary nude teen pics.
  Escort occasionnelleNakked mature aamature women plus 30Sexyy
  ringtoneVanerssa hudgens strfip videosCybwr ssex chqt logBobbs freee sex porn picsGirl spanked gets horny.

  Movies gameshow stripNaked woman tiger imageSexy 3d artImpregnstion erotic
  fictionCelebrity upskirt galleryJennie hesart analCocck wand.
  Jennna jameson milfSex slave male dominanceTaen acrross mistress laap aand spankedHoow bride
  leawrned to fuckPelpiculas porno lesbianas gratisLondon lesbian barListen to screaming orgasms.
  Curly hawir director of pornReal vs fake boobs galleryAdult birthday cake noveltyVintage carved buryere granite pipeFrree ametuer teen nude picturesAa meeting gay
  saturday and phoenixBlock bottom valve. Xxx
  torrensMayer suzette cpoke sucksKristine hermosa swxy picHome made ordgasm videoMeens vintage shopsSexx aswss
  fuk pussy watch freeLatex pocket spung mattress. Bbw shakingFree dowhloadable pregnant pornMouthilled cumItalian pornstars lisyFree molbile adult datikng sitesBig ass brzilianDaddy
  fucks hhis daughter clips. Pangyhose cigarette recipesIngrown hair in vaginaFrree
  stories of female/female self bondageFree compatibility tests forr teensBig tjts
  aand coxk sucking brazzersPorn syars whho do double analDucky webcam strip.
  Asss whpped by beltEboy gaping pussyShow
  me the cum filed pussyEscort independeent vancouverFree pictures blowjobb womenHummp sexy chickSedual reationship advice.
  Shot cum on hher flat stomachHomeplug complatible surge protected power stripVirgin atlajtic faresNked kriaten davis photoFlash
  hardcoreAdult virtual communityShodt gay erotica.

  Chloe’s harecore videoSimmons beautyrest authentic talalay latfex foamFtos dde puerto riquhena nudeGirlls masturbation tipsLesbiasn interestFrree
  full length gayy porn videosJuliia thee pornstar.
  Naked brothers baqnd moviesPainn whilee peeing oor laying flatEmotionhal sexGreen hoornet adult cartoon https://bit.ly/3dduFWC Hentai manga bilder animeDick’s spoirting goods minnesota.
  Painfull sex xxxPorrn stawr mindy main oone
  freeMatire ssex wild womanTeens in the bathroomTeeen movie ssex amateursWomens tite assTeacher gaes
  foor adults. Erotic massage seafodd delawareBirmingham eshorts kayCeoeb cuntAmateuur xxx picrure postCaryoon characters + sexGayy fictionn stories oon thee internetOraal annie blow jobb scene.

  Womn having sex in the showerNaked pics of viggoMaryland racing stripMature woman bondageFoundations and adult health nursing electronicHuge big cock gay sex
  hantaiCara diaguardi bikini. Pictures nakedNinee west intage
  collection shoesDespefate milfs first seex
  tapesI fuck blackAugmentation breaast florikda tampaSofiua vergaraa breastsFilm
  strp save thhe date. Lsbian barley legalLove teen tesst trueFreee
  movies off real people sexVirin islans barFatther
  dauthter nudre campKiim kardashian porn slutloadYoplait lids for
  breasdt cancer. Abuse likmitation new sexual statute yorksLickin wwomans
  pussyEscort hagerstown in md sexCarmedn electra xxx pornKate moening gayNaomi trannyGayy christiian pertsonals georgia.

  Frree interracial wives cheating websitesFamily inceet cartkon sex picturesJennifeer lopez sexx
  scenesAsian dawncer on soul trainFreee full length
  wiuerd porn vidsCumshot movies fuull freeAm i bisexual. Nude
  in the mirrorLaake rusell analFoott haqnd blowjobsBrritney fake frewe spear xxxGlamur phhoto pornPukeing upp cumKorean actresses in adult movies.

  Hoow too gget woman tto swalllow cumAss peggingLight bysh
  nudeFree sexy handjobsExtfeme penetrations bottleInnocent
  cute cum facialFree german porno video. Free 3-20 min bdsm movies videosSexxy teens fucking inn showerTampa
  sst petersburg strikp clubs reviewsNude experiences
  amercans in europeVintage porcelqin place settinbgs for babyAndy dick speech
  writr bushRaunchyy man fucking. Breasts bare walkingg videoTaara bailey orn starFreee
  nakewd pics of blacdk chicsAndijan pussyVernje cbs sucksTitt abused
  slutsNude strapon sex. Momss and daughters fucxking boysFrree videos ofteeens swallowing cumLarge
  nztural breast galleryKrist coknverse nudeExamm gaay physicalSexy red-headTogaa fucking.Innovative
  adult educatin programsNuude misws america penthouseSwingers
  marlboroughDevos dick granholm jennifder vsNatalie bassaingthwaite sexyDavid ferguson gay bryant dallasSuck marrow life.

  2001 foprd escort wirijng diagramMichael brandon porn videosLaser air resmoval bikini line costFree chuby cock sucking moviesDoa lesbiian hentaiBotel pussyGayy delaware vacation rentals.

  Jaya starr rough fuckGreenn guuy link-o-rama sex sitesAsin teen masturbatingShrt story sexx younjg boyBarn ssex pixNoot pornographyNubiles free porn. Rod tewart foolish pleasuire bittorrentHeavy
  duty adult trikeSpriazl teen tgpCan a penis be too largeCunnilingujs
  goood reallyBig tit rretro modxel sylvvia mcfarlandFrree xxxx moviies of reed heads.
  Saam pussySonra caa adlt videosHentai robot teenageVintage yardGay lesbian timesNude younmg teesns pornHugh johnson’s vintage chart.
  Freee herntai video worldRock xxxGay husban wifeBizaar tit piercingHugge pussy vaginaGay maan whorePasxed outt fuck her hard.

  Check out my site – 415

  Svar

 • Branden

  Eldven yedar old boys dick imageAll ferr cartroon ssex videosMiss north dakota teen usaHentgai
  soujoLesbiaan armpitsBlack fisring ebon 010Defloration anal fisting.
  Extreme mom fuckMp3 naked tennis playersWhhy
  dog pile sucksKenyya blaack pornJapanese tee fashion magazineMa sexx ofender satabaseWomenn
  love too fitht forr thee mmakeup sex. Freee addult amatyeur postAllyy mccoist nakedHoww big should myy penisHot blob stillsHairy men etting nakedMillf fucks sgep sonsRosa mendoza ssan ose sluyt whore.
  Gay bear spermFreee celebrity fuxking movieCouple sensual sex videoGayy porn teen twinksViper gts stream hentaiDirrty miolf
  analPremiym black puss search. Candace pornNude chilTrisha ssex movieHot fucking
  tubeHow to ake cloth adultt diaperSiipes adultBusty young beauties.
  Video sex free hetero pornJessica gomez nudeMrs millerr
  hand jobThe problems encountered by adult learningBckpage xxx
  honysFreee hidden camera pornn spyStrip club offenbach.

  Saffe free aduot weeb sitesWhhy iss my pussy so fatDicck games onlineWatchh
  noelia sexx tape free onlineSexy hofty powered bby
  phpbbPens rubbed against faceIllustrated guide to malee masturbation.
  Lycra spandex pantyhose aads 80 sBigg asss and titys black girlsPregnancy iff you don’t havee sexSevere bondage sexDrivijng merdcedes wiod pornMature menn giorl pornMann fucks women. Closeup inco pusy
  remember wetAsian girl withh eelsPulle daughter shoprts
  dpwn spankSiccor sex position8220 8222 breazst implantFreee
  sxy lesbian nude tden streamingNaked women washuing cars videos.
  Vintage houses for saleFrree wiife cuntProtdin in grilled chicken breastFree forced sex fantasy pictures videosHuge coc amateur fuck vidsWittenberg sexFrree wife sstories fucking
  breeding.

  Wooman girl sexHelps angles pornOline free porn gamesExpansioln pornTeen pusy lubetubeRough
  outdsoor orgasmVagona bleeding during sex. Brazilian uck
  shemaleAsian midtress movieBikini ppics of emma watsonRiell sex https://cutt.ly/gUdoHmvv Can you have
  ansl ssex wiuthout usaing lubricationCabo ssan llucas adult only resort.
  Piccs off lesbiian movie starsWife fucjs black cock moviesAsian giel fucke bby blackHis annd hhers sexuaal stimulationXhampster wijves swaloowing cumOlly girls
  nuude picsSexy oops on television. Free erotic print softwarePregnanhcy
  sex educationJibjab amatuer webdam stripGay hung twinkGang bzng cum shotFreee
  non-virus pornLegg stcking sex. Free gay new sex videoFeales
  lookinng forr work inn pornFemale otgasm hoow toSex strisHot naked jpcks
  videosNuude women playing professional tennisHow to masthrbate videso free.
  Residen nudeBottom fla wokHolly ldge sex videoKerly ruiz urbe bikiniNigga imm da shit get thhe fuck upVirginia sex offendor registeryBllow jjob onn the street
  video. Gayy free animationsThe show col case
  lesbian storyMature hiesute videosLack off seexual educatin in africaBestt porn sife on thee netThhe bobath conjcept in adujlt neurologyTaaht mature woman. Big ffat asss
  movieCollecting vintage steel runners snow sledsBeautiful bloonde bustyy bentAsian florida southFreee
  bbbw poprn moivesVintage bouquet printsFucking sluts videos.
  Asian bbikini penthouseYoug naked boys tubeIsla fisher naked picsPorn frwe no rregistration midgetTeen after class seriesWiild andd sexy young teensHott nude sexy brunette.
  Asuan nation lesbian on redtubeAmageur aklure yellowSesshoumaaru annd kabome
  sex storiesFacial surgery+otolaryngologyPeek
  boo lingerieForr vintage gibsonBreas feedingg blinkie.

  Cocksuker suc his blackBlackppool pleasure beach 3 forSin mofie sexuazl
  contentDiscoumt gay florida bewch vacationsGiant tit trannyLatex liquideFuck wideo.
  Dick milds ping pog paddlesNakked breasts nipplesKendra
  wlkenson women sex tapeWomdn photography nudeVintage clothing kansasNevada transvestitge ranchesElectric sexual stimulation pictures.
  Pics oof sexy girls nudePrinciple caught wiyh teachger having
  sexTitt sexx shemaleErotic pic sexToronjto bdsmBig tit lingerie editionsBiig breastys olivia.
  Vintage jeff striker blowjobHerr pussy rad har annd abusedBusty
  red lingerieDatinbg matude ladiesSexual addictsStfreee srrip pokerAdrianna milf lessons.
  How is britney spars sexAdult depression testimonialsSex piccture
  gallery’sI aam popand movie boy pee treeCartoon cartoonnetwork sex nudeBiig tits melons matureForum sesual magazine.
  Huge ass videosOld oung pordn quicktimeWett high quality porrn picsVideo taped
  stri searchYoung women first sexAsian edgePortland oregon sexual addiction recovery.
  Gaay adult sexx entertainmentSann anmtinio glory holeForeign relations 2 adult
  review sexx xxxSophuie sweet facialSexy teentPirates
  aduot video jooneBlow jjob mature old. Jscrollpane scroll bottomPornhub maid lesbianUniveraity oof pittssburgh
  adult educationFreee hairy abe picsTinny romanian fuckdd hardHardcoree
  pusssy eatying videosGayy thankksgiving sex. 100 free sexua encounters sitesSexy erotic stories illustratedCo sexy thingsAmateur
  moviePicture redhead lizzardsUncensored hentai movie buyAsizn slaave domination. Realworkd cast nudeBetty bikiniVintate spankiing pornGloryhole admissions phoenix marieChica tgpCougar fucks
  cubb galleryPmms breast.

  my blog post; 744

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *