Hvordan kan man købe Endo International aktier?

Endo International er en stor farmaceutisk virksomhed. Blandt andet har virksomheden været knyttet til opioid epidemic i Amerika. Dette har ikke haft en god effekt på virksomhedens kursudvikling. Overvejer du en investering i Endo International? Så tag et kig her for at finde det bedste sted at købe Endo International aktier.

Hvor kan man købe Endo International aktier?

Har du lyst til at købe Endo International aktier? Du kan handle direkte med Endo International-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0€ af omkostningerne pr. aktie. Mindste indskud mindre end 50 USD/EURO.
* Vælg mellem hundredvis af aktier
Degiro€2,50 per transaktion

Hvad gør virksomheden Endo International?

Endo International plc er et farmaceutisk selskab. Virksomheden er baseret i Irland. Kunderne, ledelsen og virksomhedens aktiviteter foregår næsten alle i USA. Derfor har virksomheden et operationelt hovedkvarter i Malvern, Pennsylvania. Det juridiske hovedkvarter ligger i Dublin, Irland. Hvorfor er dette tilfældet? Fordi de vil gøre brug af det irske selskab skattesystem. På denne måde kan Amerikansk selskabsskat på deres Amerikanske narkotika salg undgås

Etablering af virksomheden

Firmaet Endo blev grundlagt i 1997 gennem et management-buy-out af DuPont Merck under ledelse af Carol Ammon.

Selskabets opkøb

Endo har overtaget flere virksomheder. Disse virksomheder overtages ikke uden grund. Efter købet af Endo Indevus Pharmaceuticals i 2009 kom virksomheden f.eks. På markedet med Fortesa 2% gel i 2010.

For at få adgang til det Canadiske marked blev Paladin Labs Inc. købt for cirka 1,6 milliarder dollars i 2013. Købet af Paladin Labs blev også brugt til at muliggøre en inversion af selskabsskat i Irland. Takket være denne inversion betaler Endo mindre skat.

I 2015 blev virksomheden Par Pharmaceuticals opkøbt for 8,05 milliarder dollars. Dette firma producerer generiske lægemidler og sterile injektioner. Tror du, at disse opkøb vil bidrage positivt til Endo Internationals driftsresultat? Så kan det være attraktivt at investere i Endo ved at købe Endo aktier.

Endo og opioid epidemien

Staterne Ohio, Missouri og Mississippi i retssager holder virksomheder ansvarlige for opioid epidemic. I Amerika er vanedannende opioid medicin overbrugt med alvorlige sociale og økonomiske konsekvenser.

En af de virksomheder, der blev holdt ansvarlig for denne epidemi, var Endo. Den største del af Endos Amerikanske salg i 2006 blev ifølge 10-K erklæringen opnået ved salg af vanedannende smertestillende midler. Disse smertestillende midler var hovedsakelig opioider. Den Amerikanske Food and Drug Administration (FDA) anmodede Endo om at stoppe med at sælge sit opioid lægemiddel Opana ER.

Denne anmodning fulgte, fordi der er en forbindelse mellem Opana ER og udbrud af hiv, hepatitis C og alvorlige blodsygdomme. Forbindelsen med opioid epidemien kunne sætte virksomheden i et dårligt lys. Ved aktivt at investere i aktien kan du reagere godt på den slags udviklinger.

Auteur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *