Hvordan kan man købe Caterpillar aktier?

Det Amerikanske firma Caterpillar bygger tunge maskiner til minedrift og anlæg. Virksomhedens præstationer bruges undertiden til at forudsige, hvordan økonomien udvikler sig. Dette skyldes, at andelen er meget cyklisk. Dette kan gøre det attraktivt at aktivt handle med Caterpillar aktier. I denne artikel finder du tip, som du kan bruge til at investere i Caterpillar virksomheden på en smart måde.

Hvordan kan man købe Caterpillar aktier?

Hvis du har tillid til Caterpillars fremtid, kan du beslutte at købe aktier. Det er så smart at få tid til din investering godt. I en krise kan det f.eks. Stadig være attraktivt at købe aktierne. Du kan gøre dette, så snart prisen er faldet tilstrækkeligt. Du kan derefter score en ‘bargain’.

Har du lyst til at købe Caterpillar aktier? Du kan handle direkte med Caterpillar-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Caterpillar-aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Caterpillar-aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for Caterpillar lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på Caterpillar? Grafen nedenfor viser, hvordan Caterpillar s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om Caterpillar:

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om Caterpillar.

Analyse af Caterpillar:

Før man beslutter, om man skal købe eller sælge Caterpillar-aktier, er det vigtigt at analysere aktien først. Nedenstående oversigt viser, hvordan Caterpillar-aktien har udviklet sig i den seneste periode.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Caterpillar de seneste 5 dage:

Hvad vil aktiekursen på Caterpillar gøre i 2024?

Er du nysgerrig efter at vide, hvad analytikerne tror, at Caterpillar vil gøre i 2024 og de kommende år? Ved hjælp af data fra Alpha Vantage har vi kombineret analytikernes prognoser. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om kursbevægelserne for Caterpillar, og at denne forudsigelse ikke behøver at gå i opfyldelse. Lav altid din forskning!

Trin-for-trin plan: en investering i Caterpillar

Inden du køber Caterpillar aktier, skal du gennemgå et par trin. Først skal du udarbejde en god strategi. Overvej til hvilken pris du vil købe aktien, og hvornår du vil sælge den igen. Du skal også se, hvordan aktien passer ind i hele din portefølje. Caterpillar er en cyklisk bestand, der er stærkt afhængig af den økonomiske udvikling. Hvis du vil opbygge en stabil portefølje, skal du også købe mindre cykliske aktier.

Før du afgiver ordren, skal du åbne en konto hos en børsmægler. En god børsmægler er både pålidelig og billig. Du vil ikke have, at din børsmægler stjæler dine penge eller påvirker aktiekurserne. Det er derfor vigtigt at undersøge, hvor du kan investere. I vores oversigt over børsmæglere kan du straks se, hvilke børsmæglere der er et godt valg

Når du har en konto og har besluttet at handle i Caterpillar, skal du blot åbne en position. Du kan gøre dette ved at åbne en markedsordre eller limit ordre. Med en markedsordre åbner du handlen til den nuværende markedspris. Med en limit ordre angiver du en pris, hvor du køber aktien. Ved at bruge en limit ordre kan du vælge en attraktiv værdi, hvor du åbner din investering.

Det anbefales ofte at bruge et stop loss. Med et stop loss lukker du automatisk investeringen, når et bestemt tab er nået.

købe Caterpillar-aktier

Hvad gør Caterpillar?

Caterpillar er en af de største producenter af store maskiner, der anvendes i en bred vifte af industrier. Virksomheden fremstiller også diesel og gasdrevne motorer. Disse motorer kan give en masse strøm. Caterpillar fremstiller også industrielle gasturbiner. Virksomheden tilbyder også sine kunder finansielle produkter og forsikring. Hovedkontoret for denne største producent af byggemaskiner i verden ligger i Deerfield, Illinois.

Fødslen af Caterpillar

I 1925 blev en fusion af Holt Manufacturing Company og C.L. Tractor Company oprettede det Californisk Caterpillar Tractor Company. Efter en reorganisering i 1986 blev virksomheden et Delaware-selskab. Maskiner fremstillet af Caterpillar er lette at genkende. De har den karakteristiske “Caterpillar Yellow color” og “CAT” logoet.

Monopol på markedet

For decennier siden havde Caterpillar næsten et monopol i verden af byggematerialer og udstyr. Efter anden verdenskrig måtte mange lande genopbygges. Caterpillar var tæt involveret i denne proces. Dette gjorde det muligt for virksomheden at få en stærk position på markedet. På trods af andre aktørers magt på markedet opgav virksomheden aldrig rigtig denne position. Caterpillar er stadig en stabil virksomhed.

Udvidelse af virksomheden i nye markeds lande

Efter anden Verdenskrig byggede Caterpillar fabrikker i Rusland, Kina, Brasilien, Indien og andre lande.

  • I den Russiske by Tosno byggede Caterpillar sin første Russiske fabrik i seksten måneder. I 2000 begyndte fabrikken at fremstille maskinkomponenter.
  • I Folkerepublikken Kina blev Caterpillar Suzhou fabrikken bygget for 125 millioner dollars. Her produceres mellemstore hjullæssere og gradere. De er hovedsageligt beregnet til det Asiatiske marked.
  • Caterpillar er produceret i Brasilien siden 1960. I 2010 annoncerede virksomheden opførelsen af et nyt anlæg i Brasilien. Den nye fabrik producerer rendegravere og små læssemaskiner.
  • Caterpillar har tre filialer i Indien. I Indien produceres deres maskiner, motorer og generatorsæt.

Hvis du vil investere i Caterpillar, er det klogt at holde øje med denne type udvidelser. Når de nye markeder, hvor Caterpillar opererer, klarer sig godt, kan virksomhedens rentabilitet øges yderligere. Det kan så være attraktivt at købe flere Caterpillar aktier.

Caterpillar maskiner

Nogle maskiner fremstillet af Caterpillar er hydrauliske gravemaskiner, hjullæssere og landbrug traktorer. Disse maskiner anvendes til minedrift, skovbrug og vejbygning.

Vej lastbiler

I 2011 begyndte Caterpillar at producere vej lastbiler: et eksempel er CAT CT 660. I 2016 besluttede Caterpillar at stoppe produktionen af disse lastbiler. Hvorfor besluttede Caterpillar at stoppe produktionen? Fordi det krævede for meget ekstra investeringer for at være en levedygtig konkurrent på dette marked.

Motorer og gasturbiner

Caterpillars diesel og naturgasmotorer og gasturbiner bruges ikke kun i Caterpillars egne køretøjer. De er også de vigtigste motorer i lokomotiver, skibe og havgående skibe. De er også en energikilde til kraftværker.

Caterpillar Defense Products

Datterselskabet Caterpillar Defense Products leverer kampteknik, tankskibe, lette pansrede køretøjer, militære lastbiler og infanteri kampvogne. Krig kan derfor være godt for Caterpillars forretning. I krigstid kan det være klogt at kontrollere, om virksomheden bringer mange nye ordrer.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *