Hvordan kan man købe Carnival aktier?

Carnival er et velkendt krydstogt firma med kendte mærker som Princess cruises og AIDA cruises. Overvejer du at købe Carnival aktier? I denne artikel vil vi diskutere, hvordan man investere i Carnival. Du kan også finde den seneste Carnival aktiekurs på denne side.

Hvor kan man købe Carnival aktier?

Har du tillid til krydstogternes fremtid? I så fald kan det være interessant at investere i Carnival ved at købe aktier. En grund til at købe Carnival aktier er, at den globale velstand stiger: Dette giver flere og flere mennesker mulighed for at betale for et luksuscruise. Har du lyst til at købe Carnival aktier? Du kan handle direkte med Carnival-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Carnival-aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Carnival-aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 82 % af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for Carnival lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på Carnival? Grafen nedenfor viser, hvordan Carnival s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om Carnival:

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om Carnival.

Analyse af Carnival:

Før man beslutter, om man skal købe eller sælge Carnival-aktier, er det vigtigt at analysere aktien først. Nedenstående oversigt viser, hvordan Carnival-aktien har udviklet sig i den seneste periode.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Carnival de seneste 5 dage:

Hvad vil aktiekursen på Carnival gøre i 2024?

Er du nysgerrig efter at vide, hvad analytikerne tror, at Carnival vil gøre i 2024 og de kommende år? Ved hjælp af data fra Alpha Vantage har vi kombineret analytikernes prognoser. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om kursbevægelserne for Carnival, og at denne forudsigelse ikke behøver at gå i opfyldelse. Lav altid din forskning!

Om virksomheden Carnival

Det internationale krydstogt firma Carnival Corporation & plc driver krydstogtskibe. Med en markeds aktie på 45% er det det største rederi i verden. Virksomheden havde 13 millioner passagerer i 2019, hvoraf mere end halvdelen kom fra USA og Canada.

Ikke alle skibe ejes af krydstogtskibe. Fartøjer ledes også i en længere periode gennem en leasingaftale. Hovedkvarteret for dette selskab, der havde 104 skibe i drift i 2019, er i Miami (USA) og London (Storbritannien).

Krydstogt firmaet, der fokuserer på underholdning, er også aktivt inden for transport sektoren. I første halvdel af det 20. århundrede var mange krydstogt virksomheder engageret i persontransport over Atlanterhavet. Behovet for denne persontransport forsvandt i anden halvdel af det 20. århundrede, hvorefter mange virksomheder besluttede at fokusere på krydstogt skibsfart.

Buying Carnival shares

Virksomhedens historie

Ted Arison grundlagde virksomheden i 1972 under navnet Carnival Cruise Lines. Snart blev dette krydstogt firma et af de mest populære krydstogt firmaer i verden. På grund af en kapitalforøgelse blev det muligt at overtage andre krydstogtselskaber.

I 1989 blev Holland America Line købt. I 1992 blev der købt en andel i Seabourn Cruise Lines på 25%, som blev forhøjet til 50% i 1996 og til 100% i 1999. I 1993 blev navnet på krydstogt selskabet ændret til Carnival Corporation. Derefter blev Carnival Cruise Line, der fortsat eksisterende, et datterselskab. Carnival Corporation er holdingselskabet, der forvalter disse mærker.

Det italienske krydstogtselskab blev opkøbt for 50% i 1997 og 100% i 2000. Holdingselskabet erhvervede 68% af aktierne i Cunard Line i 1998. Et år senere blev de resterende aktier også købt. Carnival Corporation & plc forvalter nu blandt andet mærkenavne Princess Cruises, AIDA Cruises og P&O Cruises.

Inden du køber Carnival aktier, er det klogt at kontrollere, hvilke mærker virksomheden køber. Undersøg, hvordan de forskellige mærker klarer sig: På denne måde kan du afgøre, om det er klogt at købe Carnival aktier.

Virksomheden går børsnoteret

I 1987 blev Carnival offentligt ved at udstede 20% af aktierne. Den erhvervede kapital gjorde det muligt at finansiere opkøb.

Aktierne i virksomheden, der har hovedkontor i London og Miami, er noteret på London Stock Exchange og på New York Stock Exchange. På både London Stock Exchange og New York Stock Exchange handles de almindelige aktier under symbolet CLL. Karnevals special aktier handles på New York Stock Exchange under symbolet CUK.

2020: Salg af skibe

Carnival Corporation & plc meddelte i oktober 2020, at det ville sælge i alt 18 skibe. Disse er hovedsageligt ineffektive skibe, der bidrager lidt til virksomhedens omsætning. Med disse salg på 18% af den samlede kapacitet ligger Carnival foran forventningen om, at antallet af krydstogter vil falde. Ifølge virksomheden er antallet af bookinger til næste år opmuntrende.

På lang sigt kan krydstogtskibe komme under yderligere pres: når alt kommer til alt forurener krydstogtskibe miljøet, hvorfor regeringer ikke er tilfreds med denne måde at holde ferie på. Det er vigtigt at være opmærksom på dette, når man overvejer at investere i Carnival aktier.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *