Hvordan kan man købe Accenture aktier?

Accenture er en international virksomhed, der tilbyder it-tjenester og rådgivning. Da IT spiller en stadig vigtigere rolle i verden, kan en investering i Accenture aktier fungere godt. I denne artikel diskuterer vi, hvordan du selv kan investere i Accenture aktier.

Hvor kan man købe Accenture aktier?

At sektoren for IT tjenester klarer sig godt, kan være klar: Selv krisen i corona fik ikke virksomheden Accenture ned. Det skyldes, at selv når økonomien er nede, har virksomhederne stadig brug for alle deres it tjenester. Har du lyst til at købe Accenture aktier? Du kan handle direkte med Accenture-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0€ af omkostningerne pr. aktie. Mindste indskud mindre end 50 USD/EURO.
* Vælg mellem hundredvis af aktier
Degiro€2,50 per transaktion

Hvad er Accenture’s aktiekurs?

Er du nysgerrig efter, hvordan Accenture aktiekursen udvikler sig? Grafen nedenfor viser den pris, som du kan købe og sælge Accenture aktier til:

Om virksomheden Accenture

Virksomheden Accenture er et internationalt anerkendt administrationsselskab, der tilbyder tjenester inden for teknologi, forvaltning og outsourcing. Disse tjenester tilbydes i forskellige brancher. Dette selskabs internationale hovedkontor, som opererer i 52 lande, ligger i Dublin, Irland.

Virksomhedens historie

Accenture, der blev grundlagt i 1989, begyndte som konsulent i en virksomhed, der hed Arthur Andersen i 1953. Da konsulentafdelingen adskilte sig fra Arthur Andersen selskabet i 1989, var navnet på det nye selskab Andersen Consulting.

I løbet af 1990’erne opstod der en tvist om, at Andersen Consulting, som er mere rentabel for de to virksomheder, hvert år skulle betale 15% af sin fortjeneste til Arthur Andersen firmaet. Dette blev aftalt på tidspunktet for adskillelsen i 1989. I august 2000 afbrød Andersen Consulting alle kontraktforhold med Arthur Andersen og måtte ændre selskabets navn til Accenture. Navnet var baseret på “Accent on the future”, et symbol på virksomhedens ønske om at være en international leder inden for rådgivning.

Accenture bliver offentlig

Accenture’s første offentlige udbud var den 19. juli 2001. På det tidspunkt udstedte Accenture aktier i det primære nummer på børsen i New York. Prisen for aktierne var på 14,50 dollars. Aktierne blev solgt til 15,17 dollars ved forretningstids afslutning. Accenture hævede 1,7 milliarder dollars på IPO dagen.

Omorganisering ved Accenture

Konsulent og teknologivirksomheden Accenture beskæftiger omkring 500.000 mennesker over hele verden. Dette gør virksomheden til en af de største forretnings tjenesteudbydere i verden.

Som reaktion på den globale Covid-19 krise lancerede Accenture et stort omkostningsbesparelse program i august 2020. Konsekvensen af en omfattende omorganisering er, at omkring 25.000 ansatte mister deres job inden 2020. Den store omorganisering er uundgåelig, da en betydelig del af forretningstjenester udbyderens kontrakter er blevet udsat eller annulleret.

Nyttige links: Kom godt i gang med at investere

Auteur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *