Hvordan kan man investere 100.000 danske kroner af din opsparing ?

Har du 100.000 danske kroner på din bankkonto, som du faktisk ikke bruger? Selvfølgelig er det godt, men også lidt spild. Du kan også få dine penge til at fungere for dig og vokse dine aktiver betydeligt på kort sigt. Alt du skal gøre er at investere disse 100.000 danske kroner i de rigtige investeringsprodukter. I denne artikel vil vi diskutere de 14 bedste måder at investere 100.000 DKK i opsparing på.

Hvordan kan man investere 100.000 danske kroner af din opsparing?

Takket være stigning på internettet er der flere måder end nogensinde at sætte dine penge på arbejde. Før du beslutter dig for at investere i nogle af de 14 muligheder på denne side, er det vigtigt at huske, at investering er en forpligtelse. Tålmodighed er det vigtigste våben for enhver investor: hvis du investere penge konsekvent, kan du opbygge en stor mængde kapital på lang sigt.

Mulighed 1: Handle med autopilot på

Der optjenes gode beløb på aktiemarkedet hver dag: Man kan opnå et højt afkast ved at købe og sælge aktier. 10 000 pund er et godt beløb til at starte handel med aktier. Hvis De imidlertid ikke har tilstrækkelig viden, kan det være bedre at se bort fra aktiemarkedet.

Heldigvis er der platforme, hvor man kan bruge viden om andre investorer. En sammenligning service kan sammenlignes med “Twitter” investeringen: Du kopierer andre talentfulde menneskers investeringer, så du ikke selv skal træffe de svære beslutninger.

En god platform for kopiering af investeringer er eToro. I eToro kan man bruge social handel: Man kan straks se, hvilke investeringer nogen laver. Fordi platformen giver tilstrækkelige oplysninger om investors resultater, kan du afgøre, om strategien er rigtigt for dig. Investorerne er f.eks. meget forskellige i den udstrækning, de løber risici.

Du kan prøve denne måde at investere fuldstændig fri med en virtuel demo. Brug knappen nedenfor at åbne en fri konto med eToro:

76% af detailinvestorerne mister deres penge med denne udbyder. Overvej venligst om du kan tage denne høje risiko for at miste penge.76% af detailinvestorerne mister deres penge med denne udbyder. Overvej venligst om du kan tage denne høje risiko for at miste penge.

67% af detail investor konti mister penge ved handel med CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du har råd til at tage den store risiko for at miste dine penge.

kopi investering 100000 kr

Mulighed 2: At købe aktier selv

Hvis du ikke er bange for at købe aktier selv, kan det også være en interessant måde at komme i gang på. Selv med et beløb på 100.000 danske kroner er det vigtigt at sprede dine muligheder så meget som muligt: du gør dette ved at investere i forskellige regioner og sektorer. Når en sektor eller region underpresterer, kan de gunstige resultater i en anden region øge dine investeringsresultater.

I øvrigt er det smart ikke at investere de fulde 100.000 danske kroner med det samme. Man kan vælge at investere et bestemt beløb i aktier hver måned eller hvert år. På den måde undgår du at komme ind på det forkerte tidspunkt: Hvis du gør dette, kan det tage lang tid, før du opnår et positivt afkast.

Det er også vigtigt at undersøge de virksomheder, du vil investere i tilstrækkeligt. Du kan gøre dette selv ved at se på virksomhedens økonomiske data. Du kan også vælge at få rådgivning på et websted som Fool.com: for en månedlig betaling kan du modtage køb tip der.

En god og pålidelig part, hvor du kan købe aktier uden provision, er eToro. Brug knappen nedenfor til straks at åbne en konto med eToro og prøve mulighederne:

76% af detailinvestorerne mister deres penge med denne udbyder. Overvej venligst om du kan tage denne høje risiko for at miste penge.76% af detailinvestorerne mister deres penge med denne udbyder. Overvej venligst om du kan tage denne høje risiko for at miste penge.

Mulighed 3: Investere i en fond

Har du 100.000 danske kroner, men har du ikke tid eller motivation til selv at holde øje med aktiemarkedet? Så kan du også vælge at investere penge i en fond. Mange vælger en aktiv forvaltet fond med deres bank. Det er ofte ikke det bedste valg. Aktive fonde besejrer sjældent markedet, mens forvaltnings omkostningerne er høje.

Derfor er det klogere, at de fleste mennesker køber en indeksfond eller ETF. Et ETF er en fond, der handles på børsen, som man til enhver tid kan købe og sælge. Med et ETF kan du investere i alt og alt: Mange mennesker vælger at følge et indeks som S&P 500 eller Dow Jones. De kan imidlertid også vælge at investere i en bestemt sektor (f.eks. spillesektoren) eller i en særlig region (Rusland).

Fordi en indeksfond forvaltes passivt, betaler man ikke høje forvaltningsomkostninger, hvilket øger ens potentielle afkast. Ved regelmæssigt at investere et beløb hindrer du dig også i at investere alle dine penge på det forkerte tidspunkt.

Vil du også investere (en del af) dine 100.000 danske kroner i opsparing i en fond? Så er det tilrådeligt at oprette en konto hos DEGIRO. I DEGIRO betaler du ikke køb og salg af midler fra hoved udvælgelsen:

Mulighed 4: Lån penge til bekendte

100.000 danske kroner er en pæn sum penge, som du kan hjælpe en anden. Er der for eksempel nogen i din familie, som ønsker at starte en forretning, eller kender du et familiemedlem, der har brug for hjælp til at købe et hus? Så kan du opnå et godt ekstra afkast ved at låne pengene.

Långivningspenge til bekendte har de nødvendige fordele: Den låntagende part er ikke berørt af de restriktioner, som en finansiel part pålægger, og fordi der ikke er nogen tredjepart i mellem, kan man opnå et højere afkast som lånepart.

Det er naturligvis særlig vigtigt kun at låne penge til en pålidelig part. Selv om man kender den anden, er det klogt at gøre alt ordentligt. Skænderier og konflikter opstår regelmæssigt på grund af problemer med penge.

Alternativt kan du vælge at låne dine penge ved at bruge P2P låntagning. Der er forskellige platforme, hvor man kan låne penge til andre parter. Platformen sikrer derefter, at betalingerne gennemføres korrekt. Med P2P-platforme skal man også passe på: Tidligere skete det ofte, at en part ikke betalte. Eksempler på disse platforme er Fast Invest, Mintos og Lender & Spender.

Mulighed 5: Kryptovaluta

Du kan også vælge at investere en del af de 100.000 danske kroner i kryptovaluta. Jeg vil ikke anbefale de fleste, at de investerer alle deres besparelser i kryptovaluta. Der er stadig for meget usikkerhed om fremtiden for de fleste kryptomønter, og prisen kan kollapse ti procent eller mere på en dag.

Når det er sagt, kan en investering i en krypto mønt fungere meget godt. Nye mønter stiger undertiden i værdi med 100 procent eller mere inden for få dage. På den måde kan du opnå et ekstremt højt afkast.

Hvis du ikke har noget imod aktivt at handle, kan du opnå et meget højere afkast med krypto mønter. Du gør dette ved at svare direkte på de seneste nyheder. Hvis for eksempel en bestemt kryptomønt for nylig er blevet omfanget af en stor part, kan dette straks give prisen et betydeligt løft.

Når du begynder at investere i kryptoer, er det især vigtigt nøje at undersøge den underliggende part. Ikke alle krypto børsmæglere er lige så pålidelige: Undgå at miste et betydeligt beløb, fordi firmaet bag krypto mønten løber af med dine penge.

investere 100.000 dkk besparelser

Mulighed 6: Spekulere aktivt

Du kan også vælge at aktivt spekulere i prisændringer på børsen. Mange mennesker køber aktier og holder dem i en længere periode, så du kan forvente et langsigtet afkast på seks til otte procent. Hvis du aktivt spekulerer på en smart måde, kan du hurtigt opnå seks til otte procent til gengæld for en investering. Selvfølgelig kan du også miste hele din investering på én gang ved aktivt at spekulere. Derfor er det vigtigt kun at vælge denne mulighed, hvis du ved, hvad du laver.

Mange mennesker, der aktivt spekulere i brug tekniskanalyse: du ser efter horisontal niveauer, som prisen regelmæssigt reagerer på. Ved at reagere klogt på dette kan du opbygge en god strategi, hvormed du løbende kan spekulere i aktiekurser.

En god måde at investere aktivt er at bruge CFD’er. Med CFD’er kan du også åbne shorte positioner, hvor du opnår et spekulere, når prisen falder. Du kan også anvende gearing, så du kan investere op til 3.000.000 DKK med 100.000 DKK.

Du kan prøve at spekulere på aktiemarkedet gratis med en demo på Plus500. Det anbefales bestemt at først teste, om spekulation passer dig: på den måde undgår du store tab. Brug knappen nedenfor for at åbne en gratis demo på Plus500:

Der tabes penge på 80% af CFD-detailkontiene.Der tabes penge på 80% af CFD-detailkontiene.

Mulighed 7: Flyt penge til en offshore bankkonto

Hvis du ikke ønsker at investere aktivt, men alligevel ønsker at opnå et højere afkast med dine opsparinger, kan du vælge at overføre dine opsparinger til en udenlandsk bankkonto. I Europa giver bankkonti kun et begrænset afkast: Det er utvivlsomt smart at skifte til andre banker, der tilbyder en højere rente.

Det er vigtigt at vælge en bank, der er omfattet af indskudsgarantiordningen. Dette system garanterer, at du ikke blot mister de første 1.000.000 DKK på din konto. Banker i udlandet kan være mindre pålidelige, hvilket gør det ekstra vigtigt at holde øje med denne fejlsikkerhed.

Der er forskellige sammenligning webster, hvor du straks kan se, i hvilken bank du modtager den højeste rente. For Europa kan du se på Raisin, for eksempel.

Mulighed 8: Investere i fast ejendom

Historisk set har fast ejendom altid været en intelligent investering. Fast ejendom er naturligvis også gået igennem vanskelige tider: Boligkrisen i 2008 viste tydeligt, at fast ejendom bestemt ikke kun vil stige i værdi. Men efterspørgslen efter huse vil ikke forsvinde, da folk stadig har brug for et sted at bo.

Det er derfor interessant at investere 100.000 danske kroner i fast ejendom. Desværre er 100.000 danske kroner ikke nok til at købe en ejendom selv. Når man selv kan købe en ejendom, får man udbytte af lejeindtægter, og man kan også opnå et positivt afkast når boligpriserne stiger.

Men man kan investere i fast ejendom blandt andre parter med 100.000 danske kroner. Det kan man f.eks. gøre ved at investere i et ejendoms institut eller ved at købe aktier i en virksomhed, der er aktiv i ejendoms verdenen. Man kan også selv se efter et ejendomsprojekt. Det kan være mere risikabel, da disse typer konstruktioner ofte ikke er underlagt en tilsynsmyndighed.

Når man investerer i fast ejendom, er det stadig vigtigt at forblive skarp. Der er masser af upålidelige tal på markedet, og ikke alle ejendomme er lige så interessante. Undersøg derfor altid, om den ejendom, som du investerer i, kan give et godt afkast. Hold øje med økonomien og undgå at investere i fast ejendom lige før en ny boble brister.

Mulighed 9: En investering i dig selv

Med 100.000 danske kroner kan du også vælge at investere i dig selv. For eksempel med 100.000 danske kroner kan du (delvist) gennemføre en universitetsstudie. Sikker på, at du ikke vil opgradere fra Oxford eller Cambridge for det beløb. Dette ændrer ikke det faktum, at ekstra akademisk viden kan give din løn et betydeligt løft. På internettet kan du også finde forskellige kurser, der kan lære dig nye færdigheder.

Ikke alle disse kurser koster 10.000 pund: nogle gange kan du lære enormt værdifulde færdigheder for et par hundrede pund. En investering i dig selv spildes aldrig rigtig. Sørg for, at du investere dine penge på en fest, der virkelig er vidende inden for et bestemt område. Du kan også finde mange mennesker på internettet, der sælger kurser på bliv rig og som kun bliver rige ved at sælge kurserne.

investere 100000 kr

Mulighed 10: Investere i obligationer

Obligationer kan også være en interessant investering. På grund af de lave rentesats anføres imidlertid en investering i optionerer sjældent den bedste løsning: Interessen for aktier er steget mere end interessen for obligationer.

På trods af denne situation kan du stadig vælge at investere en del af dine aktiver i obligationer. Især i usikre tider er det rart at kunne regne med en noget stabil indkomst i form af renter. Hvis du tør, kan du også købe obligationer fra virksomheder, der betaler en højere rente.

Mulighed 11: Start en forretning

At starte en forretning kan være den bedste investering, du kan foretage. Med 100.000 danske kroner kan du helt sikkert starte en god start. Med stigning på Internettet har du endda brug for meget færre penge for at opnå et godt resultat med din virksomhed.

For eksempel kan det være interessant at starte en online blog. For et stykke tid siden hjalp jeg for eksempel min mor med at oprette et havearbejde websted. I dag modtager hun titusinder af besøgende om måneden på sit websted og efterlader hende en god ekstra indkomst. Den samlede investering for dette firma var kun et par pund, så afkastet beløber sig til tusinder af procent.

Således, hvis du har lidt tid og penge til rådighed, kan du starte en online blog. Dette er ikke særlig svært, og hvis det lykkes dig at tiltrække nok besøgende, kan du tjene godt på det. Det er smart at vælge et emne, som du er meget interesseret i, og som du kan lide at skrive om.

Når du investerer i at oprette en virksomhed, skal du tage højde for, at du også skal investere meget tid. At starte en forretning er derfor bestemt ikke for alle.

Mulighed 12: Tilbagebetale gæld

Har du 100.000 danske kroner i besparelser, og har du stadig gæld? Derefter er det smart at betale gælden først. Når alt kommer til alt, ved at betale din gæld, modtager du straks et afkast. Når renterne eller din gæld er seks procent, tjener du seks procent på årsbasis ved at afbetale gælden.

Det er derfor uklogt at investere i fx aktier, når du stadig har gæld. Du skal opnå et meget højt afkast, hvis du vil forbedre på bundlinjen. Først når du tjener mere end seks procent på årsbasis, opnår du et positivt resultat i dette tilfælde.

Invester derfor kun med penge, der er dine, og som du kan spare. På den måde opnår du det maksimale afkast med en investering på 100.000 danske kroner.

Mulighed 13: sælge produkter

En anden måde, hvorpå man kan tjene ekstra penge, er at sælge produkter via internet. Det kan man gøre i mindre målestok via f.eks. eBay: Ved at købe produkter, der er smartere, kan man sælge dem til en fortjeneste. Der findes dog bare attraktiv måder, hvorpå man kan opnå positive afkast af køb og salg af produkter.

En interessant ny måde at tjene penge på er at smide penge ud. Med søfarten sælger du varerne fra en anden del under dette navn. Inden for dette forretningsbegreber behøver man ikke selv at gøre status: Man er kun ansvarlig for markedsføringen.

Når man har fundet et produkt der klarer sig godt, kan man også lagre op til 100.000 dkk. Bemærk, at det kan være vanskeligt at konkurrere med andre store webbutikker med et sammenligneligt beløb. Det anbefales derfor i høj grad at udarbejde en klar plan, før man begynder at købe og sælge produkter online.

Mulighed 14: Køb guld eller andre råvarer

Du kan også vælge at investere dine penge i en vare som guld. Guld ses ofte som et sikkert investerings produkt: Du kan se, at guld klarer sig særligt godt, når der er stor usikkerhed om den økonomiske fremtid.

Nogle mennesker vælger altid at medtage noget guld i deres investeringsportefølje. På denne måde afdækker du dig mod risici i en økonomisk krise: når ting pludselig går mindre godt, kompenserer fortjenesten fra dit guld for de tab, du får med dine aktier.

Når du har mere tid til at tænke over dine investeringer, kan du også handle guld mere aktivt. Sælg guld, når en ny rekordpris rammer, og køb guld, når usikkerheden på de finansielle markeder stiger. Du kan også vælge at investere i andre varer som f.eks olie og solv.

Tænk og planlæg fremad

Det er nødvendigt at planlægge i god tid, når du skal investere med et beløb på 100.000 danske kroner. Sørg for eksempel for, at du har nok penge til rådighed til at løse eventuelle problemer. På denne måde undgår du at skulle sælge dine investeringer i et gunstigt øjeblik, hvilket resulterer i et negativt afkast.

Det er også muligvis klart at definere din tidshorisont. Nogle mennesker investerer hovedsageligt på kort sigt, mens andre har travlt med at opbygge en pension. Den strategi, der fungerer bedst for dig, afhænger meget af din personlige præferencer og mål.

Hvor lang tid tager det at fordoble 100.000 danske kroner?

Når du investere penge på børsen, kan du fordoble pengene på et givet tidspunkt til 200.000 danske kroner. Det tager ofte kortere tid, end du tror at fordoble dine penge: dette skyldes fænomenet tilbagevenden.

Når du opnår et afkast på 10% på dine aktier, og du geninvesterer dette beløb i aktier, får du også et afkast på din fortjeneste. På den måde vokser dit afkast eksponentielt, hvilket er godt for dine investeringsresultater på lang sigt.

Hvor lang tid det tager for din investering på 100.000 danske kroner at fordoble, afhænger af dit afkast. Med et gennemsnitligt afkast på 8% tager det 9 år for dine aktiver at fordobles, mens det på 4% tager 17,7 år. Som du kan se, kan nogle få procent gøre en stor forskel! Det er derfor vigtigt altid at investere til en lav pris: dette øger den hastighed, hvormed dine penge fordobles i værdi.

Vil du vide, hvor du kan investere billigste? På vores side om billig investering kan du læse alt hvad du behøver at vide:

Risikoprofil

Inden jeg er færdig med denne artikel om investering af 100.000 danske kroner, vil jeg gerne diskutere risikoprofilerne. Risiko og afkast hænger sammen: Som investor modtager du en belønning for den risiko, du tager. Heldigvis har du fuld indflydelse på det risikoniveau, du er villig til at tage. Vi skelner ofte mellem tre niveauer:

  • Defensiv: hvor du investerer i sikre investeringsprodukter såsom obligationer.
  • Neutral: hvor du investerer i en blanding af investeringsprodukter.
  • Offensiv: hvor du investerer i mere risikable produkter.

Med de mere risikable investerings produkter forventes det, at du opnår et højere afkast på længere sigt. Bestemt, på kortere sigt kan du også miste en masse flere penge med denne type investering. Det er derfor vigtigt at vælge en risikoprofil, der passer dig.

Konklusion: Hvad skal du gøre med 100.000 dkk opsparing?

Bliv ikke modløs, fordi du kun har 100.000 danske kroner i besparelser. Rigdom skal starte et eller andet sted, og ved at begynde at investere dine penge smart i dag kan du opbygge en stor sum penge i fremtiden.

Som du har læst i denne artikel, er der forskellige metoder til at investere smart med 100.000 danske kroner. Det kan helt sikkert være smart at kombinere de forskellige muligheder: på den måde diversificerer du, og dine resultater bliver mindre ustabile.

Bliv skarp, når du skal investere via internettet: ikke alle virksomheder ønsker det bedste for dig. Når noget synes for godt til at være sandt, er dette ofte tilfældet. Undgå at blive snydt og udarbejd en omfattende plan: på den måde opnår du det bedste resultat.

4 investeringstips til smart investering af 100.000 danske kroner

Vi hjælper dig gerne med at investere dine 100.000 danske kroner på den rigtige måde. Vi gør dette ved at give fire tip i denne artikel til at investere dine aktiver smart.

Tip 1: Bestem din strategi

Du kan bare lad stå disse 100.000 danske kroner på din bankkonto i et par tilfældige aktier, men det er uklogt. De mest succesrige investorer investerer altid deres penge med en bestemt strategi. Hvis du virkelig vil tjene meget på de 100.000 danske kroner på din bankkonto, er det klogt først at bestemme din investeringsstrategi.

Der er mange investeringsstrategier. Hvilken strategi der passer dig bedst, afhænger helt af, hvordan du vil investere dine penge. Er du spændt på at tage nogle ekstra risici? Derefter vælger du en stødende investeringsstrategi. Foretrækker du sikkerhed, sikkerhed og begrænsede risici? Så kan du vælge en af de mange defensive investerings strategier.

Tip 2: Beslut hvilke investerings produkter du vil investere i

Når du har bestemt din investeringsstrategi, skal du bestemme, i hvilke investerings produkter du vil investere de 100.000 danske kroner . Du kan investere i aktier, men også i fast ejendom, i guld, i en fremmed valuta eller i optioner. Hvilke investeringsprodukter du vælger afhænger blandt andet af din investeringsstrategi.

Det er klogt at investere i flere investeringsprodukter. Ved at sprede disse 100.000 danske kroner over flere investeringer spreder du dine muligheder og dine risici. Hvis det går mindre godt med en investering, modregnes dette tab af en anden investering, der klarer sig bedre.

investere 100000 kr

Tip 3: Sammenlign børsmæglere

Når du har besluttet, hvilke investerings produkter du vil investere i, skal du stadig finde en børsmægler, hvor du kan foretage investeringerne. Ved at sammenligne forskellige børsmæglere finder du automatisk billigste udbyder Dette er vigtigt, for med lave investeringsomkostninger har du flere penge tilbage som fortjeneste.

Bemærk, at ikke alle børsmæglere er lige så pålidelige. Arbejd altid med en pålidelig børsmægler, især hvis du vil investere 100.000 danske kroner med denne fest. Hvis du investerer dine penge hos en upålidelig børsmægler, risikerer du at miste dine aktiver, hvilket du naturligvis vil forhindre.

Vil du vide, med hvilke mæglere vi gerne vil investere selv? I vores oversigt over de bedste børsmæglere diskuterer vi de forskellige muligheder:

Tip 4: Evaluer og lær

Endelig er det klogt at regelmæssigt evaluere dine investeringer. Hvad er din midlertidige fortjeneste? Hvilke investeringsprodukter klarer sig godt, og hvilke investeringsprodukter klarer sig mindre godt? Hvilken investeringsstrategi giver dig den højeste fortjeneste?

Ved at stille dig selv disse spørgsmål kan du potentielt forbedre din investeringsstrategi. Hvis du opdager måder, hvorpå du kan forbedre din investeringsstrategi, kan du gøre endnu mere overskud med din investering på 100.000 danske kroner. Vi anbefaler bestemt, at du tager et nøje kig på dine investeringer fra tid til anden.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *