Hvordan kan man købe Subway aktier?

Den Amerikanske multinationale fastfood-kæde Subway sælger hovedsageligt sandwicher. Virksomheden adskiller sig fra andre sandwich forretninger ved at give deres kunder mulighed for at komponere deres egne sandwicher. Det er et godt selskab med over 45.000 afdelingskontorer over hele verden. Disse filialer kører af franchisetagere. Har du lyst til at investere i Subway aktier? I denne artikel vi ser på, om det er muligt at købe Subway aktier.

Hvordan kan man investere i Subway?

Det er i øjeblikket ikke muligt at investere i Subway. Det skyldes, at selskabet er et privat selskab. Hvis selskabet nogensinde bliver offentligt, vil vi lade dig vide det direkte. Men kan vælge at investere i konkurrenter som McDonald’s eller Burger King.

Har du lyst til at lære at købe aktier? I vores artikel om køb af aktier vil du lære at gøre dette:

Subway’s historie

Fred DeLuca  ville starte en sandwich butik i 1965 i en alder af sytten år. Med sin forretning vil han gerne finansiere hans lægeundersøgelser. Han bad Pete Buck, en af familiens venner, om at låne ham penge. Buck foreslog, ved DeLuca åbnede en submarine sandwich shop.

En submarine sandwich er et hjemmelavet stort stykke baguette, som kunderne kan udforme til sin egen smag ved at anvende ingredienser efter eget valg. Buck besluttede ved at investere tusind dollars i sandwich butikken. Kort efter blev den første sandwich butik åbnet i Bridgeport, Connecticut. Navnet på butikken var Pete’s Super Submarines.

Denne subway formula, der fyldte et stykke baguette med ingrediensens kunderne havde valgt, viste sig at være en succes. Antallet af sandwich butikker voksede støt. I 1974 besluttede DeLuca sig for at arbejde med franchise formlen, som fremskyndede væksten. I 1978 var der hundrede forretninger, og i 1988 blev der åbnet 1000th Subway.

buy subway shares

Pete’s Super Submarines bliver Subway

Deluca brugte radio kampagner til at fremme sit firma. Det medførte ikke mange nye kunder. Han opdagede ved Pete’s submarines lød som Pizza Marine til mange lyttere. Det var derfor, han besluttede at ændre navnet på firmaet til Petes metro. I 1968 blev navnet på selskabet Subway.

Filialer i mange lande

Der blev også åbnet filialer uden for Nordamerika. Subways første udenlandske filialer blev åbnet i Bahrain i 1984.

Subway har nu over 43.000 filialer i over 111 lande. Som følger heraf har selskabet flere filialer end hurtige fødevaregiganten McDonalds. For forbrugere, der leder efter billige fødevarer, er Subways frisklavede sandwich og sundt alternativ til McDonald’s burgere og pommes frites.

Produkter solgt af Subway

Subway sælger ikke bare sandwich. Selskabet sælger også omslag, salat, småkager, donuts, kager og Engelske muffins. Der sælges også pizzaer i Amerikanske filialer siden 2006.

Det bedste salg er BMT. Ingredienser i den populære Italienske BMT er skinke, salami og pepperoni. De breve BMT brugte til at være Brooklyn Manhattan Transit. Nu står bogstaverne BMT til større, kødfulde, smagere. Det mest populære produkt er større, mere kødfuld og mere velsmagende.

Dårligt behandlede kyllinger på Subway

Ved udgangen af 2019 indledte 20 dyreorganisationer fra hele verden og kampagne mod undergangen. De ønsker, hos fastfood kæden holder op med at bruge dårligt behandlede kyllinger. Ifølge dyrevelfærdsorganisationerne lever kødkyllingerne på menuen i dette firma og dør på en uudholdelig måde. Gennem deres indsats på forskellige steder ønsker de, at virksomheden opnår den højest mulige standarder for kyllingers velfærd.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *