Hvordan kan man købe Renault aktier?

Renault er en af verdens største bilproducenter. En investering i virksomheden kan derfor helt sikkert være attraktiv. I denne artikel ser vi på, hvordan man kan investere i Renault. Man kan også finde den sidste Renault aktiekurs på denne side.

Hvordan kan man købe Renault aktier?

Har du lyst til at købe Renault aktier? Du kan handle direkte med Renault-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Renault aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Renault aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen på Renault?

Vil du vide, hvordan aktiekursen på Renault udvikler sig? I grafen nedenfor kan du med det samme se prisen for dine aktier i Renault kan købe og sælge.

Renault Company Information

Nedenfor kan du se Renault vigtigste virksomhedsinformation.

Aktiekurser for de sidste 5 dage

I nedenstående tabel kan du se Renault aktiekurser for de sidste 5 dage:

Er det klogt at investere i Renault?

Som en af de vigtigste og største bilproducenter på planeten ser Renault ud til at være en vigtig og potentiel interessant aktør for bil investorer. Det forhold, hos Groupe Renault består af forskellige mærker, gør det også umagen værd at købe Renault aktier. Tilstedeværelsen af disse forskellige mærker inden for koncernen er i sig selv en form for diversificering, som investorerne vil være glade for at se. Dette gælder naturligvis også for tilstedeværelsen af RCI Banque.

Til trods for denne diversificering skal der altid tages hensyn til de potentielle risici i sektoren, som De vil investere i. Når man køber Renault aktier som investor, er man afhængig af de resultater, der er opnået inden for bilsektoren. Skuffende tal inden for denne sektor kan derfor hurtigt få en negativ indvirkning på prisen på Renault aktierne.

Før man køber Renault aktierne, er det tilrådeligt at sammenligne selskabet med andre konkurrerende bilmærker. Folk køber ofte en bil, som de har en vis følelse af. Når et bilmærke bliver mindre populært, kan salget falde kraftigt. Dette er naturligvis ikke positivt for mærkets aktiekurs.

buy renault shares

Om virksomheden Renault

Renault er en af de mest kendte og mest vigtig Franske producenter af ikke blot personbiler, men også erhvervskøretøjer, lastbiler, traktorer og endog flymotorer. Selskabet blev grundlagt i 1899 af Louis Renault. Selskabet er kendt for at have været et statsejet selskab for en væsentlig del af dets eksistens. Som statsejet selskab gennemgik selskabet livet under navnet ‘Régie Nationale des Usines Renault‘. Renault er noteret på Euronext-fondsbørsen med ticker RNO.

Renault Group

Den såkaldte “Groupe Renault” er faktisk en samling af fem forskellige virksomheder eller mærker. Til at begynde med er der naturligvis Renault mærket med samme navn. Dette Franske mærke er godt for produktionen af 2,4 mio. biler eller lette erhvervskøretøjer. Der er også andre virksomheder og mærker, der tilhører koncernen. Disse inkluderer f.eks. Renault Samsung Motors. Dette mærke udgør i gennemsnit ca. 79.000 biler på markedet hvert år.

Andre velkendte mærker som f.eks. Dacia og Lada tilhører også Groupe Renault. Dette gælder også for Alpine, som igen dukkede på markedet i 2017 efter en lang fraværsperiode. En bemærkelsesværdig kendsgerning er, at Renault også er aktiv i Folkerepublikken Kina. Renault bruger to lokale partnere. Virksomheden sælger lette erhvervskøretøjer i Kina under varemærker som Jinbei og Huansong.

Renaults historie

Til oprettelsen af firmaet Renault går vi tilbage i tiden, mere specifikt til juleaften i år 1898. Det er på denne juleaften, ved Renault brødrene (Louis, Marcel og Fernand) taler om bilen, der er ved døren. Det var specifikt en såkaldt Voiturette, der var blevet sat sammen som et eksperiment af den daværende 22-årige Louis. Et stykke tid senere blev bilen genstand for et vigtigt spil med en fejende advokat.

For at vinde væddemålet måtte Louis køre bilen op i Rue Lepic i Montmartre. Det ser ikke ud til at være et problem i dag, men det var dengang. Denne vej har en gradient på 13%. Advokaten var så imponeret over at han straks købte en kopi til sig selv. Der blev hurtigt fulgt på en række yderligere ordrer, som lå til grund for Renault-firmaet. Selskabet begyndte officielt, da Renault Frères selskabet blev stiftet den 25. februar 1899.
I mellemtiden kan det siges at Renault er blevet en af de vigtigste og også de største bilproducenter i Europa. Groupe Renault består ikke udelukkende af den nævnte bil. Den såkaldte RCI Banque, den største leverandør af den finansielle behandling i den Europæiske bilindustri, er også en del af koncernen. Renaults hovedaktionærer er ikke blot den Franske stat, men også dens partner bilmærke Nissan.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *