Hvilke risici er der forbundet med at investere i kryptovalutaer?

Det vil ikke have undgået din opmærksomhed om, at krypto markedet har oplevet en hidtil uset vækst i de sidste par måneder. Mange investorer er interesserede i mønterne og vil drage fordel af denne hidtil usete vækst. Nu sker det således, at der er en række risici forbundet med at investere i kryptokurver.

Er det sikkert at investere i kryptokurver?

Selvom der er en række risici involveret i handel med kryptovalutaer, er det faktisk muligt at investere sikkert i mønterne. Risiciene er kun vigtige at huske på som investor. Uden at kende risiciene er det faktisk ikke muligt at foretage et godt investeringsvalg.

De største risici ved at investere i kryptovalutaer

OK, så der er en række risici forbundet med handel med kryptovalutaer. Hvilke risici er disse nøjagtigt, spørger du måske? Vi har gjort det lidt lettere for dig ved at angive de største risici ved at investere i kryptokurver nedenfor. Der er ingen reel orden i disse risici. Forresten, lad ikke dette forhindre dig iinvesting in cryptocurrencies, alle former for investeringer indebærer risici:

Bitcoin og kryptovalutaer er ikke reguleret

Måske er den største risiko involveret i handel med kryptovalutaer det faktum, at de ikke er en reguleret form for aktiv. Bitcoin-investeringer og krypto findes generelt i de fleste lande som en slags ureguleret form for investering. Meget få lande har et fuldt reguleret krypto marked som Singapore eller Schweiz. Derfor er der en risiko for, at investering i Bitcoin og crypto senere bliver kriminaliseret, hvis et land beslutter, at det er ulovligt.

Selvom chancen for, at dette sker i Holland, er lille, ser vi, at nogle lande forsøger at gøre investeringer i kryptovaluta ulovlige. For eksempel har Kina haft et forbud mod investeringer i kryptovaluta i lang tid. En måde at være sikker på er at være opmærksom på de lovgivningsmæssige begivenheder i dit land. Vi anbefaler kraftigt, at du læser om disse forhold og holder dig informeret. Du kan gøre dette ved at læse finansielle magasiner eller ved at deltage i fora for kryptovaluta i dit land. På den måde kan du være sikker på, at du ikke går glip af noget om den seneste udvikling.

risikerer kryptovaluta

Kryptovalutaer har problemer med wallets

En anden risiko for at investere i kryptokurver er det faktum, at du kan støde på problemer med brugen af tegnebøger til opbevaring af mønterne. Hvis du indtaster et kontonummer forkert hos normale banker, genkender bankserveren fejlen, og transaktionen gennemføres simpelthen ikke. Eller hvis du indtaster det forkerte nummer, viser banken navnet på den person, der hører til kontoen, inden du kan fortsætte. På denne måde kan du være sikker på, at dine penge altid når den rigtige person.

Desværre er dette ikke muligt i blockchain. Det eneste, en udveksling eller tegnebog kan fortælle dig, er at en wallet adresse tilhører netværket og derfor er en gyldig tegnebog. Det fortæller dig ikke, hvem den tegnebog tilhører, eller hvad der nøjagtigt er i den.

Dette kan betyde, at du ved et uheld kan sende kryptovaluta til en tegnebog, der ikke har nogen ejer. Hvis dette sker, mister du dine penge, og transaktionerne kan ikke tilbageføres. Faktisk er det sådan, at kryptokurver ofte går tabt. Nogle projekter bruger endda denne metode til at forbinde mønter. Hvis en udvikler ønsker at reducere beholdningen af en kryptovaluta, sender han den til en wallet adresse uden en ejer. Dette og det faktum, at transaktioner ikke kan tilbageføres, er en stor ulempe ved at investere i kryptovaluta.

Kryptovalutaer er ikke billige som betalingsmiddel

En anden risiko er, at kryptovalutaerne ikke vil blive brugt som et reelt betalingsmiddel. Dette skyldes hovedsagelig, at kryptovalutaerne ofte opkræver betydelige omkostninger til behandling af transaktioner, der gennemføres via nettet. Kreditkort udbydere og banker opkræver naturligvis også omkostninger, men kun i forbindelse med krypterede valutaer kendes disse omkostninger ikke på forhånd. Der er naturligvis tale om traditionelle omkostninger, som f.eks. de omkostninger, der opkræves i forbindelse med udveksling af tjenesteydelser. Men fordi blokaderne arbejder gennem et netværk af forskellige deltagere (også kaldet Peers), er der også omkostninger forbundet med brugen af nettet.

I Bitcoin blockchain skal der betales et gebyr for hver enkelt transaktion, der sendes. De ekstra penge opmuntrer minearbejderen til at fortsætte transaktionen og tilføje den til den næste blok. I perioder med intensiv brug kan disse transaktionsgebyr blive dyre og reducere rentabiliteten.

Det er naturligvis ikke belejligt, hvis man ønsker at bruge krypterede valutaer som en digital valuta. Du vil ikke stå i kø i timevis, før det endelig er din tur til at få din handel behandlet. Selv om der er nogle krypterede valutaer, der formår at overvinde Bitcoin-problemerne, er det faktum, at der er omkostninger forbundet med at anvende krypterede valutaer, som ikke er kendt på forhånd. Det er en stor risiko for investorer, der spekulerer på projektets fremtid.

Bitcoin kan stå over for skjulte blokke

Dette er en risiko, der er særlig relevant for Bitcoin, selvom det også gælder for de andre typer digital valuta, der bruger minearbejdere til at udvinde blokke. Det er en risiko, der følger med puljer. Du kan tænke på en pool som en gruppe af miners der samler deres computerkraft for at gøre minedrift BTC mere rentabel. En pool skal kontrolleres af en gruppe minearbejdere, fordi mine softwaren har nogle begrænsninger.

Problemet er, at de, der styrer puljen, kan skjule sig for resten, når de med succes miner en blok. På denne måde går fordelene ved minedrift kun til dem, der er opmærksomme, og resten har lige brugt deres computerkraft til ingenting. Dette er en risiko, som heldigvis bliver mindre og mindre nu, da der er forskellige kryptokurver, der gør det umuligt at skjule blokkene. Det er dog en risiko, der stadig eksisterer for Bitcoin selv.

Kryptovalutaer er følsomme over for manipulation

Den næste risiko er, at digital valuta kan være modtagelig for manipulation. Der er store investorer, der købte Bitcoin, da det kun var et par cent af en dollar eller et par dollars værd. De købte tusinder af BTC på det tidspunkt, og nu har de enorm magt over resten af forsyningen. De kan påvirke prisen på BTC ved kun at sælge nogle få af deres mønter og købe mere, efter at prisen er faldet til et lavere niveau.

Bitcoin investering involverer en høj grad af markedsmanipulation. Hvis disse store investorer konstant sænker priserne, kan du miste en masse penge som en nybegynner investor. Desværre er der ikke meget, der kan gøres ved dette, da disse mennesker simpelthen har for mange mønter i forhold til resten.

Cryptocurrency kan få en hård fork

En anden risiko er, at det er muligt, at en bestemt type kryptovaluta lider hårdt. En hård gaffel er en ændring af netværket, der faktisk skaber en slags nyt projekt. Netværket opdeles i to efter en gaffel, og dets computerkraft er permanent delt mellem de minearbejdere, der overtager den ene opdeling fra den anden.

Blockchains er meget sårbare efter en split. Dette er også det øjeblik, hvor angribere prøver at stjæle penge fra det netværk, der er blevet mindre sikkert. Vi kalder dette også et 51% -angreb. En gruppe minearbejdere tager kontrol over mere end halvdelen af et netværk og bruger denne magt til at dobbelt dyppe mønter og stjæle penge. Selvom dette ikke sker regelmæssigt, er kryptokurver, der kører på blockchain, modtagelige for det.

Kryptovalutaer er meget ustabile

Den sidste risiko for at investere i kryptovaluta er det faktum, at mønterne kan betragtes som meget ustabile. Det betyder, at priserne kan gå op og ned betydeligt, nogle gange meget på meget kort sigt. Især på kort sigt kan pris udsvingene være i to cifre, det er noget, der faktisk ikke sker regelmæssigt i den finansielle verden.

At eje Crypto kan være meget risikabelt, hvis du ikke ved, hvor meget det vil være værd om et par timer. Selvfølgelig er der en fordel ved dette, da det er meget muligt, at prisen vil stige betydeligt på kort sigt. Hvis du vælger at investere i kryptovaluta, er det nødvendigt, at du ikke har brug for pengene på kort sigt, og at du virkelig kan gå glip af dem. Hvis du lægger alle dine besparelser i det, som du havde afsat til dine studier, kan det sprænge i dit ansigt.

Du kan også vælge at gå ind forskudt: du køber derefter krypto mønter på forskellige tidspunkter, hvilket betyder at du kommer ind øverst og nederst.

Er det klogt at investere i kryptovalutaer?

Hvis alt gik godt, har ovenstående sikret, at du har lært mere om de risici, der er forbundet med handel med kryptokurver. Selvfølgelig betyder disse risici ikke, at det er helt klogt at investere i digitale valutaer. Som vi allerede har angivet, er det rigtigt, at enhver investering har visse risici. Du skal dog være opmærksom på disse risici, og at du ved, hvad der er involveret i investering. Sørg for at besøge dette websted for at lære meget mere om investering i kryptovalutaer!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *