Køb af IOTA: hvordan kan man investere i IOTA?

IOTA er en revolutionerende digital valuta designet specielt til Internet of Things. Valutaen er stadig ret ny, så der er stadig masser af plads til videreudvikling. I denne artikel vil vi se på, hvordan du kan investere i IOTA, og vi vil også diskutere den innovative teknologi bag denne kryptovaluta.

Hvordan og hvor kan du købe/handle IOTA?

Har du lyst du købe IOTA på Internettet? Du kan! Ved at købe kryptovaluta ejer du den virkelig, og du kan også opnå gode resultater på lang sigt. I dette tilfælde er det vigtigt at time din handel godt, fordi du kun får gode resultater, hvis prisen rent faktisk stiger.

Du kan handle i IOTA på en kryptobørs som accepterer denne valuta. Nedenfor kan du umiddelbart se hvilke børser du kan handle IOTA ved:

BørsmæglerInformationTilmeld
Undgå transaktionsgebyrer på dine første €1000 af IOTA.

Efter at have åbnet en konto hos en kryptobørs, er det nemt at begynde at investere. For at kunne gøre dette, skal du bare følge disse trin:

 1. Åbn en konto og fuldfør bekræftelsen.
 2. Indsæt penge på din konto.
 3. Vælg IOTA.
 4. Indtast det beløb, du vil købe IOTA for.
 5. Klik på købsknappen.

Så vil IOTA blive købt på din konto!

Men hvad er IOTA nøjagtigt?

IOTA er en ny kryptovaluta udviklet specielt til Internet of Things (IOT). IOT stå for stands for forbindelser, der findes mellem alle slags elektroniske enheder. Tænk for eksempel på køleskabet, der genopfylder din mælkeforsyning eller opvarmningen, der automatisk dukker op et par grader, når du er inde. Ideen med tingenes internet er, at alt er forbundet med hinanden.

IOTA tilbyder derefter en decentral teknologi, der kan bruges til at forbinde al denne information. Det bruger ikke blockchain som bitcoin gør. Nej, med IOTA bruges den nye Tangle-protokol.

IOTA er en udløber af blockchain-teknologi. I blockchain udføres en lineær sekvens af transaktioner, men IOTA bruger det såkaldte ‘Tangle-system’. A Tangle er en blockchain relateret teknologi, der ikke bruger lineære transaktioner, men er baseret på parallelle transaktioner.

Tangles kan ses som noder i et web af brugere af teknologien. Hver node giver konsensus og fungerer parallelt i modsætning til blockchains, der fungerer lineært. Der er mange fordele ved Tangle-teknologien. For eksempel giver den decentrale acykliske graf (forkortet DAG) næsten øjeblikkelig konsensus. Det reducerer også behandlingstiden og de krævede ressourcer pr. Transaktion. Der er ingen minearbejdere til Tangle-systemet og derfor ingen til IOTA. Derfor behandles transaktioner med IOTA hurtigere, hvilket kan være en god grund til at investere i IOTA.

Hvordan blev IOTA født?

IOTA blev oprettet i 2015, da fire iværksættere ønskede at oprette et decentralt netværk, der forbrugte mindre strøm og også løste andre blockchain-problemer. IOTA er derfor ikke en blockchain-teknologi, men et Tangle-system. Virvaret gør det muligt at behandle mange flere og meget hurtigere data transaktioner. Med et virvar valideres transaktionen for sandhed i form af konsensus.

Dette system mangler ikke sikkerheden og klarheden ved traditionel blockchain-teknologi. Tværtimod er det en teknologisk forbedring baseret på eksisterende blockchains. Dette løser problemet med mange blockchains, nemlig skalerbarhed. Desuden modregnes denne skalerbarhed også af meget lave transaktionsomkostninger.

IOTA køb

Hvad er målene med IOTA?

IOTAs funktioner er meget innovative. For det første bruger den Tangle teknologien, hvorved parallelle transaktioner udføres. Med traditionelle blockchains skal der foretages en analog lineær transaktion en ad gangen. Dette tager meget længere tid og kan ikke finde sted samtidigt. Tangle-systemet kræver mindre af selve systemet, hvilket gør hele processen lettere og hurtigere. Gennem ‘Proof of Work’ (PoW) gives også en verifikation af transaktionen. Dette kan sammenlignes med ideen om Smart Contracts (SC) inden for blockchain-teknologi. Sammenlignet med SC er PoW-verifikations-konsensus systemet meget hurtigere og enklere for at muliggøre skalerbarhed og lavere gebyrer.

Hvad er fordelene ved IOTA?

Det nye system bag IOTA har de nødvendige fordele. Som med den normale blockchain sikrer teknologien, at information, der udveksles, ikke kan manipuleres. Dette gør finansielle transaktioner mere sikre. Når alt kommer til alt, med Internet of Things er der en chance for, at nogen kan prøve at hacke sig ind i dit køleskab for at indsamle de penge, der normalt går til mælk.

Der er dog yderligere fordele ved at bruge IOTA takket være Tangle-protokollen:

 • Omkostninger: ingen interne transaktionsomkostninger gør handel fordelagtig.
 • Skalerbarhed: systemet er let at udvide.
 • Sikkerhed: systemet kan ikke hackes.
 • Tilgængelighed: systemet er altid tilgængeligt, 100% decentraliseret.

Hvilken ulemper har IOTA?

Der er også en ulempe ved det nye DAG-konsensus system. Det faktum, at ikke alle, der deltager i hovedbogen, skal give konsensus, reducerer pålideligheden. Dette betyder ikke, at systemet ikke er pålideligt. Det er bare, at behovet for en hurtig transaktion prioriteres frem for at modtage konsensus fra hver bruger. Således vil ikke alle enheder på IOTA-netværket have indsigt i hele loggen. Systemet er stadig meget sikkert og bliver nødt til at vise sit sande potentiale i fremtiden. Hvis den gør det, kan værdien potentielt stige til store højder.

Hvad gør IOTA forskellig fra Bitcoin?

Den største forskel med bitcoin i IOTA er det faktum, at minearbejdere ikke er påkrævet. Normalt er blockchain-kapaciteten begrænset af det faktum, at kun et begrænset antal transaktioner kan udføres pr. mineret blok. Tangle-protokollen har dog slet ingen minedrift, som den bruger Directed Acyclic Graph som er et nyt kryptografisk decentraliseret netværk, der kan skaleres på ubestemt tid.

Alt dette lyder kompliceret, og selvom teknologien bag det er interessant, er du naturligvis nysgerrig efter, hvad det betyder nøjagtigt. Nå, IOTA kræver meget lidt computerkraft for at udføre transaktioner, så det kan finde sted på alle moderne enheder. Dette skyldes, at alle enheder, der foretager betalinger via IOTA, er forbundet til hinanden, og for hver udført betaling skal enheden selv bekræfte to andre transaktioner. Dette betyder, at der altid er tilstrækkelig kapacitet til at udføre transaktioner.

Ønsker du at vide mere om den nye kryptovaluta IOTA? Besøg derefter website of the creators of this currency.

IOTA-protokol

Her kan du se, hvorfor IOTA’s kapacitet altid er tilstrækkelig

Investering klogt i IOTA

Teknologien bag IOTA er bestemt lovende: især den ubegrænsede kapacitet inden for den nye protokol er interessant. Det er dog vigtigt at tage flere ting i betragtning, når man investerer i IOTA. For det første er det vigtigt at lave tilstrækkelig forskning, før du køber IOTA.

Prisen på IOTA bestemmes stort set af markeds følelse. Kryptovalutaer er ofte i nyhederne, og en positiv eller negativ nyhed kan have stor indflydelse på prisen. Derfor er det vigtigt at tage højde for dette, når du investerer. Når der f.eks. Offentliggøres en positiv nyhed om den underliggende protokol til IOTA, kan det være et godt øjeblik at købe IOTA.

Det er vigtigt at investere klogt. Under alle omstændigheder skal du ikke investere flere penge, end du har råd til at tabe. Det er også klogt at bruge stop loss, når man investerer i IOTA. På denne måde undgår du at lide et stort tab i tilfælde af et pludselig kraftigt fald eller stigning. Husk også, at selvom teknologien bag IOTA er lovende, er det endnu ikke sikkert at blive den valuta, der vil drive tingenes internet. Køb derfor kun et par IOTA-mønter, og spread dine risici!

Køb af IOTA

IOTA har også en kryptovaluta kaldet MIOTA. I januar 2021 stod det til en værdi af $ 0,43 med en samlet værdi på over $ 1,2 mia. At købe MIOTA kan være interessant, men det har ikke til hensigt at blive en ny valuta. For eksempel er IOTA i færd med at oprette et netværk af enheder, der skal kunne kommunikere let med hinanden.

Fremtiden for tingenes internet skal bygges omkring IOTA. Det er målet. Da dette er et langsigtet mål for IOTA, vil værdien af IOTA ikke stige i de kommende år, som det gjorde med andre kryptovaluta. At holde IOTA kan ske gennem en tegnebog (både software og hardware). Det anbefales ikke at holde kryptovaluta gennem en udveksling på grund af risikoen for et muligt hack på platformen. Hardware-tegnebøger tilbyder den bedste sikkerhed, fordi dette er en fysisk enhed.

Hvad skal du være opmærksom på, når du investerer i IOTA?

Når man investerer i IOTA, skal man huske på, at målet med IOTA ikke vil blive nået inden for få uger. Kryptovaluta kan købes fra online krypto børs. Det vil dog tage mange år, før IOTA kan bruges i stor skala. Dette skyldes, at netværket, der er dannet ved hjælp af Tangle-systemet, bliver stærkere og mere pålideligt ved at forbinde flere enheder.

Disse kan derefter danne nye tangles og give konsensus, hvilket gør hele netværket mere sikkert og hurtigere. I fremtiden giver dette mange fordele. Indtil da kan det være klogt at købe lavt og vente på potentialet i IOTA.

At investere i IOTA eller ej?

IOTA-teknologien ser ud til at have et stort potentiale for fremtiden. Flere og flere hjem bliver smarte og har brug for et sådant system. Smarte enheder vil være i stand til at kommunikere med hinanden på IOTA-platformen for nemt og hurtigt at styre din enhed.

På den anden side sker denne ændring ikke natten over. Det vil tage et par år, før denne teknologi vil være i stor efterspørgsel. Ser du potentialet i IOTA på lang sigt? I så fald kan det være interessant at komme ind nu. For at gøre dette skal du gøre din forskning. Noget, der lover meget potentiale, behøver ikke altid at gå i opfyldelse.

Hvornår skal jeg købe IOTA?

 • Hvis nyhederne er gode, skal du købe IOTA
 • I tilfælde af dårlige nyheder skal du sælge IOTA

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *