Investering i fast ejendom

Investering i fast ejendom kan være meget attraktivt. Når du lægger penge på en opsparingskonto, kan du være sikker på, at du mister penge på grund af de lave renter. Samtidig har boligmarkedet altid klaret sig godt på lang sigt. Dette er ikke overraskende, når man tænker på, at alle har brug for et sted at bo. I denne artikel lærer du, hvordan du kan drage fordel af at investere i fast ejendom.

Ultimativ investering i ejendom vejledning

I denne omfattende guide dækker vi alt hvad du behøver at vide, når du vil investere i fast ejendom. Nedenfor kan du navigere direkte til et afsnit i artiklen:

 • Hvorfor: what are the advantages of investing in real estate?
 • Hvordan: hvordan kan du investere i fast ejendom?
 • Typer: hvilken type fast ejendom kan du investere i?
 • Hus priser: hvordan bestemmes prisen på et hus?
 • Hvad skal man købe: hvilken type fast ejendom skal du købe som nybegynder?
 • Vær opmærksom: hvad skal du være opmærksom på, når du køber fast ejendom?
 • Omkostninger: hvilke omkostninger skal du tage i betragtning?
 • Finansiering: hvordan finansiere du en investering ejendom?
 • Risici: hvilke risici skal du tage i betragtning?
 • Tips: med disse gyldne tip får du bedre resultater.
 • Egen oplevelse: læs hvordan forfatteren af denne artikel investerer.

Hvorfor skulle man investere i fast ejendom?

Før vi ser på, hvordan du kan investere i fast ejendom diskuterer vi hvorfor det kan være så attraktivt at investere i fast ejendom. Med en fast ejendom investering får du fordel af dobbelt afkast, og du kan også anvende håndtag.Desuden er fast ejendom en god beskyttelse mod inflation, og med det voksende lejemarked,er der en god chance for, at din investering vil være mere værd på lang sigt.

Du modtager et dobbelt afkast

Det dobbelte afkast gør investering i fast ejendom meget interessant. Den første måde at tjene penge på med fast ejendom er ved at sælge den i fremtiden mod en højere pris. På lang sigt stiger priserne på fast ejendom. Dette skyldes, at efterspørgslen efter boliger kun stiger. Hvis du sælger ejendommen på et senere tidspunkt, får du et godt afkast på den.

Du modtager også en retur i form af leje. Dette giver dig mulighed for at opnå et godt resultat på kort sigt med en ejendomsinvestering. Du kan bruge lejen til at betale for vedligeholdelsen af ejendommen og til at betale finansieringsomkostningerne. Hvis du foretager en god investering, vil du være i stand til at tjene penge hver måned efter at have trukket alle disse omkostninger.

Case Shiller hus priser Huspriserne stiger på langsigt

Du kan anvende håndtag

Når du investerer i fast ejendom, kan du tjene penge med andres penge. Dette er en sjælden mulighed, der kan gøre det ekstremt attraktivt at investere i fast ejendom. Når du køber et hus, investerer du normalt ikke beløbet på én gang. Du bliver nødt til at låne en stor del af beløbet fra en bank.

I mange tilfælde låner du ca. 80% af værdien af en ejendom. Dette betyder, at du kun behøver at indbetale 20% i første omgang. Du vil dog drage fordel af den fulde værdistigning på 100%, og du vil også nyde lejeindtægterne over hele ejendommen. Bestemt med en lav prioritetsrente kan du bruge gearing til at øge dit afkast betydeligt som et resultat.

Brugen af et håndtag er selvfølgelig ikke helt uden risiko. Når boligmarkedet er i dyb, skal du fortsætte med at betale de månedlige omkostninger. Når du ikke er i stand til det, bliver du tvunget til at sælge huset til en lavere pris. Derefter taber du din investering.

Lad os forklare håndtag effekten ved hjælp af et eksempel. Købsprisen inklusive omkostninger er $200.000. I det første eksempel bruger du kun dine egne penge og modtager $10.000 i lejeindtægter på årsbasis. Dit afkast beløber sig derefter til 5%.

I det andet eksempel låner du 80% af summen, så du kun indbetaler $40.000 af beløbet. Lejeindtægterne er dog stadig $10.000. Dit afkast beløber sig derefter til 25%. Selvfølgelig skal du stadig trække finansieringsomkostningerne, men chancerne er, at de er lavere end 25% på årsbasis. Du kan derfor opnå et højere afkast med en håndtag.

Beskyttelse mod inflation

En anden fordel ved at investere i egen fast ejendom er, at det beskytter dig mod inflation. Inflation er den proces, hvor priserne på produkter stiger hvert år. Dette gør dine penge mindre og mindre værd. Hvis du bare efterlader dine penge på en opsparingskonto, falder værdien af dine aktiver hvert år.

Ved at placere dine penge i fast ejendom undgår du de negative konsekvenser af inflationen. Dette skyldes, at huspriserne stiger sammen med inflationen. På denne måde beskytter du dig selv mod devaluering af penge!

inflation

Prisniveauet stiger kraftigt over tid

Det er relativt fleksibelt

Du er 100% ejer af din fast ejendom. På grund af dette kan du når som helst beslutte at sælge dit hus igen. Hvis du har et økonomisk tilbageslag, kan du også sælge huset. Du skal dog tage højde for, at du kan tabe din investering i dette tilfælde. Huspriserne stiger på lang sigt, men kan bestemt falde på kort sigt.

Det er derfor vigtigt at investere på lang sigt. Hvis du ikke gør det, kan du miste en masse penge med din ejendomsinvestering.

Leje markedet vokser

Efterspørgslen efter gode lejeboliger stiger stadig. I store byer er der en alvorlig mangel på boliger. Når efterspørgslen overstiger udbuddet, stiger priserne. Som et resultat kan du opnå et godt afkast med et hus. Det er dog vigtigt at købe et hus et godt sted. På den måde forhindrer du dit hus i at være ledigt i lang tid, hvilket naturligvis ikke er attraktivt.

Hvordan kan man investere i fast ejendom?

Nu hvor du ved, hvorfor det kan være attraktivt at investere i fast ejendom, diskuterer vi de forskellige metoder, du kan anvende til at gøre det. Der er flere måder, du kan drage fordel af fast ejendom på: selv med få penge. Du kan købe aktier (købsaktier), investere i en ejendomsfond (ejendomsfond), eller selvfølgelig kan du selv købe en fast ejendom (køb-fast ejendom).

Metode 1: købe fast ejendom aktier

Den første mulighed du har er at købe aktier i virksomheder som investerer i fast ejendom. Denne mulighed er tilgængelig for alle: selv når du har få penge. I dag kan du købe aktier med så lidt som $100 ved hjælp af en online mægler. Mange udbydere opkræver ingen kommission, hvilket gør det muligt at opnå et godt afkast. Når du køber aktier, er du ikke ejer af en fast ejendom investering. Det er derfor en indirekte måde at investere i fast ejendom på. Det er vigtigt at kontrollere virksomhedens balance, så du kan være sikker på, at virksomheden også vil være i stand til at opfylde sine fremtid’s forpligtelser.

Ønsker du at vide mere om køb af aktier? I vores artikel om dette emne lærer du alt hvad du behøver at vide, før du køber din første fast ejendom aktie:

Metode 2: en fast ejendom fond

Det er også muligt at investere i fast ejendom ved hjælp af en fond. En fond investerer normalt investorernes aktiver i forskellige fast ejendom projekter. Det er vigtigt grundigt at undersøge, hvor fonden er aktiv. Undersøg, om projekterne virker solide. Hvis fonden går over, kan du miste det fulde beløb på din investering.

En ulempe ved at investere i en fond er, at man ikke kan bruge håndtag. Banken låner ikke penge til at investere i en fond. Dit afkast afhænger af det beløb, du kan lægge i fonden.

Rigtigt godt til at investere i fast ejendom fonde & aktier er Plus500. Hos Plus500 betaler du 0% kommission på alle investerings produkter. Brug knappen nedenfor for at åbne en gratis (demo) konto hos denne udbyder:

Der tabes penge på 80% af CFD-detailkontiene.Der tabes penge på 80% af CFD-detailkontiene.

Metode 3: købe fast ejendom selv

Når du har muligheden, kan det være meget attraktivt at købe fast ejendom selv. Når du investerer i fast ejendom, har du fuld kontrol. Der er så ingen anden part, der kan træffe beslutninger på dine vegne. Du kan også gøre brug af håndtag ved at bruge ekstern finansiering.

I resten af denne omfattende fast ejendom investering vejledning ser vi på, hvordan du kan få et godt afkast ved at købe et fast ejendom objekt.

investering i fast ejendom

Hvilke typer fast ejendom kan du investere i?

Der er utrolig mange forskellige objekter man kan investere i. Hvad er mulighederne, og hvad skal du være opmærksom på med disse investeringsmuligheder? Du kan vælge at investere i huse, erhverv fast ejendom, studenter værelser, sommerhuse, byggegrunde, and garager.

Huse

Huse er bedst egnet til en nybegynder investor. Et hus kan være et helt hus, men også en lejlighed. Når du køber en lejlighed, har du lidt mindre frihed. Der er ofte en sammenslutning af ejere, der har en hel del indflydelse på bygningerne.

Erhverv fast ejendom

Du kan også vælge at investere i erhverv fast ejendomme. Disse er for eksempel kontorer eller butikker. Det potentielle afkast på denne type ejendom er ofte højere. Samtidig er risikoen også meget højere. Ledigheden på erhverv fast ejendom er meget højere, og resultaterne afhænger mere af det økonomiske klima. Det er derfor vigtigt at vide, hvad du laver, inden du køber erhverv fast ejendom.

erhverv fast ejendom investering

Studenter værelser

I mange tilfælde kan du også dele et hus eller en lejlighed og leje den ud til flere studerende. Studerende er generelt ikke de pæneste lejere: forvent derfor de nødvendige brugsspor. Udlejning af studenter værelser betyder også mere arbejde. Studerende bliver kun i en kort periode, så du bliver regelmæssigt nødt til at oprette en ny kontrakt og finde en ny lejer. Men hvis du har flere studerende i en bolig, kan du øge det potentielle afkast af din investering betydeligt.

Sommerhuse

Du kan også vælge at investere i et sommerhus. Som en ren investering er dette dog ofte ikke den bedste løsning. Afkastet på feriehuse er ofte ret lavt: især i lavsæsonen er det vanskeligt at udleje ejendommen. Desuden skal du træffe foranstaltninger til at håndtere strømmen til forskellige kortvarige lejere. At købe et sommerhus er derfor kun interessant, hvis du selv ønsker at bruge det regelmæssigt.

Byggegrunde

Du kan også vælge at investere i jord eller en byggegrund. Dette har dog en stor ulempe: tomt land giver dig ikke noget direkte retur. Du kan leje et hus eller en kontorbygning og dermed straks opbygge en månedlig pengestrøm. Dette gælder dog ikke for jord. Denne måde at investere på er derfor mere spekulativ. Du køber jord i håb om, at det vil være mere værd i fremtiden. Hvis du er velhavende, kan du selvfølgelig bruge jorden til at udvikle noget selv, men det er ikke en mulighed for de fleste private investorer.

Garager & parkeringspladser

Ved at købe garager og parkeringspladser kan du opnå et godt afkast. Placeringen er afgørende for denne type investering i fast ejendom. Når du køber en parkeringsplads i et kvarter, hvor du kan parkere gratis, vil du ikke tjene mange penge.

En ulempe ved at investere i parkeringspladser er, at du skal købe meget for at få et anstændigt afkast. Hver separat garage eller parkeringsplads bringer ekstra arbejde med sig. Regeringerne forsøger også at reducere brugen af biler. Investering i en garage eller parkeringsplads er derfor ikke den sikreste mulighed i disse dage.

investere parkeringspladser

Hvad påvirker huspriserne?

Før du begynder at investere i fast ejendom, skal du forstå nøjagtigt, hvordan ejendomsmarkedet fungerer. Grundlaget er simpelt: udbud og efterspørgsel bestemmer prisen på et hus. Når mange flere mennesker leder efter et hus, stiger prisen. Selvfølgelig er dette en smule forenklet. Derfor vil vi gerne diskutere de forskellige faktorer, der kan påvirke prisen på fast ejendom.

Aktiemarked klima & økonomien

Når folk har stor tillid til fremtiden, er de mere villige til at investere. Når økonomien ikke klarer sig godt, ser du ofte, at folk venter på at købe et hus. På grund af dette ser du, at huspriserne klarer sig bedre i økonomisk velstående tider.

Kapaciteten til at låne

De fleste mennesker har ikke en stor pose penge derhjemme, som de kan bruge til at købe et hus på én gang. Derfor skal de først gennem banken for at låne penge. Når det er relativt let at låne penge, ser du, at flere kan købe et hus. Som et resultat stiger efterspørgslen, og huspriserne stiger.

Renter spiller en vigtig rolle i låne kapaciteten. Når realkreditrenten er lav, kan du låne et større beløb. Dette kan få huspriserne til at stige yderligere. Når renten stiger kraftigt, ser du, at huspriserne falder.

mortgage interestere over tid over time

Rentesatserne er faldet kraftigt de seneste år

Regeringens politik

Regeringens boligpolitik spiller også en vigtig rolle. Hvis regeringen ikke bygger nok nye huse, vil forsyningen ikke øges tilstrækkeligt. Hvis efterspørgslen stiger, vil priserne stige. Lokale myndigheder har også stor indflydelse på huspriserne. Når et bestemt kvarter bliver mere populært på grund af nye, mere luksuriøse faciliteter, vil priserne stige.

Hvad er det bedste tidspunkt at købe?

Når du er en ny ejendomsinvestor, er det bedst at investere i en ejendom. Jeg er en stor fan af lejligheder med to eller tre værelser. Afkastet på denne type ejendom er højt, mens vedligeholdelsesomkostningerne er relativt lave.

Huse er ofte ikke umagen værd. Overfladearealet er større, og derfor er vedligeholdelsesomkostningerne meget højere. Samtidig skal du vedligeholde hele huset. Med en lejlighed deles dette ansvar normalt med de andre lejlighedsejere.

Det anbefales ikke at købe en mindre lejlighed eller et studie, fordi folk ofte kun midlertidigt bor i disse boligtyper. Samtidig aftager afkastet pr. kvadratmeter, når du køber en større lejlighed. Det er derfor bedre at købe to små lejligheder med et separat soveværelse end en stor lejlighed med flere soveværelser.

Endelig anbefales det ikke at gå efter luksuslejligheder. Du betaler ofte en stor præmie på dette, mens det ekstra afkast er ubetydeligt. Lejere er mere tilbøjelige til at se på placeringen og er ofte uvillige til at betale væsentligt mere for et dejligt trægulv. Når du vil købe en lejlighed til leje, er det vigtigt at fokusere på afkastet.

leje ud lejlighed

Køb ikke en luksuslejlighed

Hvad skal du passe på, når du køber en lejlighed?

Når du beslutter dig for at investere i en lejlighed, er der nogle ting, du skal tage i betragtning. I dette afsnit vil vi diskutere, hvad du skal tage i betragtning. Når du skal købe et hus, skal du under alle omstændigheder tage højde for dets placering, layout og efterbehandling af detaljerne: placering,layout og efterbehandling af detaljerne.

Nybyggeri eller eksisterende konstruktion?

Fordelen ved nybyggeri er, at huset er helt nyt og ikke har brugsspor. I starten vil omkostningerne til vedligeholdelse derfor være lave. Du betaler ofte en præmie for dette. At investere i et nybygget hus er bestemt ikke billigt!

Du betaler mindre for eksisterende bygninger, men kan forvente højere vedligeholdelses omkostninger. I slutningen af dagen betyder det ikke noget, om du går efter ny eller eksisterende konstruktion. I praksis kan du opnå et godt afkast med begge investeringsmuligheder.

Eksisterende lejekontrakt

I nogle tilfælde lejes et hus allerede ud med en eksisterende lejer. Dette kan være fordelagtigt. For at finde en god lejer skal du ofte afholde omkostninger. Det er dog vigtigt at undersøge grundigt, om lejeren betaler markedsleje. Hvis dette ikke er tilfældet, kan du sidde fast med lav husleje. Det er også vigtigt at kontrollere, at lejeren ikke har forårsaget problemer.

Vær opmærksom på de fælles områder

Det er vigtigt at undersøge de fælles områder godt. Når du køber en lejlighed, vil du undgå at miste mange penge på grund af høje vedligeholdelsesomkostninger. Du kan bruge din intuition til dette med det samme, når du kommer ind. Se hvordan korridorerne i lejligheden ser ud. Er alt slidt og er det et rod? Så er de nuværende beboere sandsynligvis ligeglade med, hvad der sker med bygningen. Selvfølgelig er dette ikke godt for værdien af din ejendoms investering på lang sigt.

Det er også vigtigt at undersøge den økonomiske situation for sammenslutningen af ejere. Undersøg balancerne og kontroller, om der er udarbejdet aktive vedligeholdelsesplaner. Sørg for, at der er tilstrækkelige kontanter i hånden. Hvis dette ikke er tilfældet, bliver du pludselig nødt til at betale en masse penge for ekstra vedligeholdelse i fremtiden. Selvfølgelig vil du undgå det!

Beliggenhed

Det vigtigste med fast ejendom er dets placering. Det ene kvarter er ikke det andet kvarter. Folk kan godt lide at bo tæt på centrum af en by eller landsby. Huspriserne er derfor højere her. I problem kvarterer kan huspriserne være betydeligt lavere. Det kan også være meget sværere at finde en god lejer der.

Derfor skal du først undersøge og bestemme, hvilke kvarterer er mere populære. Du kan også undersøge udlejnings websteder for at se, i hvilke kvarterhuse der kan lejes hurtigt og nemt. Så snart du har en god idé om, hvad attraktive placeringer er, kan du begynde at lede efter en investeringsejendom i disse kvarterer.

ejendom investering

Du kan nemt undersøge populære kvarterer på internettet

Layout

Det er også meget vigtigt at studere indretningen af lejligheden. Forsøg at give empati med publikum, der skal leje lejligheden. Sigter du mod seniorer? Derefter er boliger med mange trapper og høje tærskler sandsynligvis ikke særlig egnede. Se derfor ikke på huset fra dine præferencer, men fra den potentielle lejere præference.

Der er visse ting, som de fleste mennesker foretrækker. Næsten alle kan lide mange lyskilder og et praktisk layout. Folk kan ikke lide at bo i en mørk hule eller et hus med al slags plads, der ikke kan bruges ordentligt. Sørg derfor for at tage disse faktorer i betragtning, når du køber et hjem.

Det sidste strejf

En lejer ser altid på finishen på badeværelset og køkkenet. Sørg derfor for, at disse områder er pænt vedligeholdt. De behøver ikke at være meget luksuriøse, men de må ikke være dækket af skimmel. På gulvet kan du placere et simpelt, men pænt materiale som laminat. En dyr parket medfører kun høje vedligeholdelsesomkostninger, og som udlejer får du selvfølgelig ikke noget ud af det.

Leje med eller uden møbler?

Særlig i det store byer kan det være meget attraktivt at leje et hus med møbler. Når du lejer et hus med møbler ud, kan du hurtigt indsamle $100 ekstra i husleje. Hvis du køber enkle møbler til en pris på $2.000, opnår du et afkast på 60% på årsbasis på dette beløb! At købe enkle, men solide møbler kan give dig et godt ekstra afkast. I mange tilfælde er det muligt at overtage møblerne fra den tidligere ejer, når du køber en lejlighed.

Ikke alle lejere foretrækker et hus, der er møbleret. Tværtimod vil nogle lejere have friheden til at arrangere deres hus, som de finder det passende.

What about the cost?Hvad med omkostningerne?

Selvfølgelig er der omkostninger forbundet med at eje ejendom. I dette afsnit af fast ejendom manualen diskuterer vi de forskellige omkostninger, du skal tage i betragtning. Du skal blandt andet tage højde for købsomkostninger, lejeomkostninger og vedligeholdelsesomkostninger.

Købes omkostningerne

Når du køber et hus, betaler du mere end prisen. Du betaler også købes omkostningerne. Købs omkostningerne består af eventuelle skatter og notar gebyret for udarbejdelse af købsaftalen og leverings handling. Når du tegner et realkreditlån, betaler du også rådgivnings omkostninger til realkreditudbyderen.

Omkostninger til udlejning

Du kan selv vælge at tage sig af lejen. Du bliver så nødt til selv at kigge efter en lejer, og du skal selv udarbejde alle kontrakter. Hvis du ikke har nogen erfaring, er dette en risikabel mulighed. Spørg dig selv, om du ved, hvordan du genkender en god lejer. Ved du, hvad en lejers rettigheder er, og ved du, hvad de skal gøre, når en lejer ikke betaler lejen?

For de fleste er det klogt at bruge en ejendomsmægler til at finde en udlejer. Du betaler normalt en måneds husleje for dette. Især når lejeren forbliver i en længere periode, er omkostningerne relativt begrænsede. Du får en masse ekstra sikkerhed ved at lade en professionel tage dette skridt.

Når du tjekker ud, vil en professionel også kontrollere, om lejer har forårsaget urimelig skade. Hvis dette er tilfældet, kan du tilbageholde depositum eller forpligte lejer til at reparere skaden. Selvom lejeren nægter at betale huslejen, kan en ejendomsmægler hjælpe dig med at følge de korrekte procedurer.

Vedligeholdelsesomkostninger

Lejligheden skal også vedligeholdes. For eksempel kan opvarmningen eller kedlen gå i stykker. Det er bedst at afsætte en måneds husleje til dette hvert år. På den måde kan du være sikker på, at du altid har penge nok, hvorfra du kan betale denne slags omkostninger.

Du er ansvarlig for at holde lejligheden beboelig. Når en vandhane lækker, eller opvarmningen går i stykker, ringer lejeren til dig, og du skal løse dette hurtigt. Dette kan være meget ubelejligt, når du bare nyder en velfortjent ferie. Derfor besluttede jeg selv at outsource den tekniske ledelse.

En god sats for dette er 2-4% af lejeprisen. For denne procentdel sikrer den anden part, at når vedligeholdelse skal udføres, er det hele arrangeret. På denne måde kan du uden bekymringer nyde afkastet af din ejendomsinvestering.

Hvordan arrangerer man financieringen?

De fleste investorer betaler ikke huset men kontanter. Det er derfor vigtigt, at du forstår, hvordan man kan arrangere finansieringen af en investeringsejendom. I nogle tilfælde kan du bruge den overskydende værdi af dit nuværende hjem. Hvis dette ikke er tilfældet, kan du vælge at tegne et investeringslån.

Brug af overskydende værdi

Når dit hus er steget i værdi, eller når du allerede har betalt noget for dit hjem, kan du vælge at bruge din merværdi til din finansiering. Når din indkomst er høj nok, er det ret let at bruge den.

Hvis du vil bruge den overskydende værdi, skal du kontakte banken. I nogle tilfælde bliver du nødt til at vurdere dit hjem på din bekostning for at bevise, at der virkelig er en overskydende værdi. Du kan derefter hæve pantet i dit hjem og bruge disse penge til at købe et andet hjem.

mortgage real estate investment

Tag et investeringsån

Du kan også vælge at købe et andet hjem med et investeringslån. Med et investeringslån tages din indkomst ikke i betragtning. Kun de estimerede lejeindtægter fra ejendommen tages i betragtning.

Når du tegner et investeringslån, skal du bidrage med en hel del af dine penge. I de fleste tilfælde skal du bidrage med 10 til 20 procent af ejendommens værdi i udlejet tilstand. Du skal også tage højde for, at renten på et investeringslån er betydeligt højere end renten på et normalt realkreditlån. Samtidig er de rentefrie perioder meget kortere.

En kombination af begge dele

Du kan også vælge at bruge begge muligheder. For eksempel kan du bruge din overskydende værdi til at indbringe de krævede 10 til 20 procent af din indbetaling. Derefter kan du finansiere resten af det ekstra hus med investeringslånet.

Du kan også vælge denne mulighed, hvis du kan finansiere et helt hus med merværdien. På denne måde kan du købe flere ejendomme i stedet for en. På denne måde kan du straks drage fordel af den tidligere beskrevne gearingseffekt. Når du gør dette, skal du være ekstra forsigtig: selv i dårlige tider skal du være i stand til at finansiere omkostningerne. I dette tilfælde har du derfor brug for en større økonomisk buffer.

Risikoen ved at investere i fast ejendom

En investering i fast ejendom er ikke uden risiko. Når du investerer i fast ejendom, skal du tage de nødvendige risici i betragtning. For eksempel er der en risiko for, at huspriserne vil falde kraftigt. Du kan også miste penge money, når dit hus er tomt. Lejere kan også forårsage problemer: de kan skade dit hjem eller nægte at betale lejen.

Faldenden huspriser

Især på kort sigt kan huspriserne falde. Under en økonomisk krise kan priser undertiden falde så meget som 10% eller mere. Invester derfor altid i fast ejendom med en langsigtet vision. Køb kun et hus, hvis du planlægger at eje det i mindst ti år. Under dybene drager du stadig fordel af et positivt afkast ved at udleje ejendommen.

Tomhed

Tomhed koster penge. Når alt kommer til alt betaler du dine finansieringsomkostninger, men midlertidigt kommer der ikke nogen husleje ind. Når lejemarkedet ikke klarer sig godt, er det klogere at sænke huslejen en smule. Det er bedre at leje et hus til en lavere pris end ikke at have nogen indkomst overhovedet fra din fast ejendom.

Skade

Tenants can damage your property. Make sure you have a proper check-in and check-out procedure so that you can hold the tenant liable. If you ask for a deposit, you can at least use it to repair any damage.

Manglende-betaling

En lejer kan pludselig stoppe med at betale husleje. Du kan også bruge depositum til dette. Du skal sende flere påmindelser, før du kan begynde at kaste en lejer ud. En standard kan koste dig kun et par måneders leje.

Uventede udgifter

Du kan stå over for uventede omkostninger. For eksempel kan kedlen gå i stykker. Giv derfor altid en buffer, så du kan absorbere denne slags uventede udgifter.

7 gyldne tips til fast ejendom investoren

Du ved nu nok til at købe din første investering ejendom. Vi vil gerne lukke artiklen med ni gyldne tip, der kan hjælpe dig med din første ejendomsinvestering.

Vent ikke for længe

Mange mennesker venter og venter, før de køber deres første hjem. Det er en skam! Så længe du får et øjeblikkeligt positivt afkast gennem din lejeindkomst, er en ejendomsinvestering et godt valg.

Denne type investering er mindre risikabel end en investering i aktier og sikrer, at dine penge ikke falder i værdi hver dag. Lad dine penge arbejde for dig i stedet for altid at arbejde for dine penge!og sikrer, at dine penge ikke falder i værdi hver dag. Lad dine penge arbejde for dig i stedet for altid at arbejde for dine penge!

Bemærk placeringen

Placering er nøglen! Køb helst en lejlighed på et centralt, let tilgængeligt sted. Når butikkerne er i nærheden, øges ejendommens appel. Det er også vigtigt, at lejligheden er let tilgængelig med offentlig transport.

Beregn et realistisk afkast

Mange mennesker foretager beregninger med et alt for positivt afkast. Ejendomsmæglere fortæller dig gerne eventyr for at sælge deres hjem hurtigt. Det er vigtigt at tage alle ekstra omkostninger i betragtning. Tænk for eksempel på omkostningerne ved ledige stillinger eller fremtidige højere omkostninger på grund af en højere rente. Beregn hellere med et for lavt afkast end med et for højt.

Check dine lejere

Tag ikke den første lejer, der gælder blindt. Denne person skal bo i dit hus i en længere periode, og du kan ikke bare smide ham ud. Lejere er beskyttet af alle slags love, og når du vælger en person, der ikke betaler husleje eller nedbryder stedet, kan dit investeringsafkast falde dramatisk. I mange tilfælde tilrådes det derfor at bruge en ejendomsmægler, når man vælger en lejer.

Køb en normal ejendom

Gå ikke efter en smuk eller en lejlighed med et spændende layout. En standard egenskab giver ofte det bedste afkast. Luksuriøse og originale layouts kan være rart, når du bor der selv, men i praksis er de ikke særlig praktiske. Se altid på en ejendom med det rette loft på investorens og ikke boligejernes.

Bed om depositum

Bed altid om et depositum og tag klare billeder, før lejligheden udlejes. På denne måde er det umiddelbart klart efter afslutningen af lejeperioden, om lejer har fulgt reglerne. Hvis dette ikke er tilfældet, kan du bruge depositummet til at kompensere for skaden. Du kan også bruge depositum, hvis lejeren nægter at betale.

Gå efter en positiv pengestrøm

Køb altid ejendomme, der bringer penge direkte i lommen. Det er ikke klogt at købe et hus, der koster dig penge fra første dag. Du spekulerer derefter i en stigende pris. Når huspriserne derefter falder i årevis, sidder du fast med en dårlig investering. Derfor skal du altid kun investere i huse, der genererer positive pengestrømme.

Elsker aftalen

En god del kommer ikke ud af det blå. Brug tid og besøg snesevis af hjem for at få en idé om markedet. Lav derefter et tilbud på en ejendom, der giver dig et positivt afkast. Fungerer det ikke? Forlad derefter aftalen. Undgå at blive forelsket i ejendommen. Hvad du skal gøre er at erklære sin kærlighed til aftalen. Fungerer tallene? Så er det en attraktiv mulighed.

Vær ikke bange for at forhandle

Mange mennesker bruger tid på at samle kuponer til toiletpapir i supermarkedet, men glemmer at forhandle, når de køber et hus på nogle få tons. Det er selvfølgelig en skam! Så forhandle om betingelserne. Prøv at sænke prisen eller prøv at få ekstra. For eksempel kan jeg godt lide at byde på huset inklusive møblerne, hvilket i sidste ende vil spare dig for meget arbejde.

Min egen erfaring med fast ejendom

Jeg er lige begyndt at aktivt investere i fast ejendom. Jeg brugte merværdien i mit hjem til at købe en lille lejlighed til leje i Amsterdam. På grund af den lave rente betaler ejendommens lejeindtægter pantet. Jeg har fastlagt renten i ti år, så jeg kan være sikker på en positiv pengestrøm i mindst 10 år. Efter 10 år er 1/3 af ejendomslånet indløst, så jeg har altid mulighed for at sælge det igen.

Næste år planlægger jeg at købe et andet hus. I sidste ende er det mit mål at købe i gennemsnit et nyt hjem om året. På den måde vil jeg langsomt opbygge en dejlig anden indkomst. Denne form for investering er imidlertid meget kapitalintensiv: så det er stadig at se, om jeg vil være i stand til at opbygge nok kapital til at låne pengene.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!