Hvordan kan man købe Domino’s Pizza aktier?

Pizzaer er tidløse : den succesfulde Dominos Pizza kan derfor være en interessant investering. I denne artikel vi ser på, hvordan vi kan købe Dominos Pizza aktier. Man kan også finde firmaets nuværende aktiekurs på denne side.

Hvordan kan man købe Domino’s Pizza aktier?

Domino’s Pizza forsøger i stigende grad at innovere levering af pizza. De arbejder med såkaldte spøgelses køkkener ( ghost kitchens ): der er separat køkkener, hvor pizzaerne er lavet uden et spiseområde. Dette gør det muligt at øge kædens yderligere lave omkostninger. Virksomheden bruger endda robotter i nogle områder til at levere pizzaer!

Har du lyst til at købe Domino’s Pizza aktier? Du kan handle direkte med Domino’s Pizza-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0€ af omkostningerne pr. aktie. Mindste indskud mindre end 50 USD/EURO.
* Vælg mellem hundredvis af aktier
Degiro€2,50 per transaktion

Hvad er  Domino’s Pizza’s aktiekurs?

I grafen nedenfor kan man se, hvordan CFD aktiekursen på Domino’s Pizza har udviklet sig i den sidste periode. Brug knapperne til straks at åbne en ny handelsposition på aktien.

Om virksomheden Domino’s Pizza

Domino’s Pizza er et stort firma: de sælger mere end 90 millioner pizzaer hvert år. Virksomheden opererer i 60 lande og har over 10.000 filialer. Takket være den største pizza og mad ud af huset i verden er det let at bestille og modtage en pizza hjemme næsten overalt inden for en times tid. Selskabets hovedkvarter ligger i Ann Arbor Charter Township i Michigan.

Første udvidelse og navneændring

Domos Pizza blev grundlagt i 1960 af brødre Tom og James Monaghan. De overtog en eksisterende filial af en kæde af pizza restauranter i Ypsilanti i Michigan. For dette har de stillet og depositum på 500 dollars. De lånte også 900 dollars for at betale for opkøbet.

Mindre end otte måneder efter stiftelsen solgte Jakob sin andel i forretningen til sin bror, Tom. I 1965 købte Tom Monaghan to pizza restauranter i samme tilstand. Den oprindelige ejer af hans første restaurant brød sig ikke om at Tom også brugte navnet Dominick til sine nye restauranter. Tom besluttede på en af sine ansattes råd at ændre navnet på hans firma til Domino’s Pizza.

Buy Dominos Pizza shares

Tilbageslag og enestående vækst

Firmaet fik nogle tilbageslag. I 1968 blev hovedkontoret og distributionscentret ødelagt af en brand. I 1975 indgav en virksomhed en retssag mod Domino’s Pizza for at krænke Domino Sugars navn. Denne retssag blev vundet af Domino’s Pizza.

Trods disse tilbageslag voksede virksomheden med et enestående hastighed. I 1983 havde virksomheden f.eks. over 1000 filialer. Med omkring 12.000 filialer i 5.700 forskellige byer i 2017 er Domino nu et stort multinationalt selskab.

Domino’s Pizza Kina.

Domino’s Pizza har været aktiv i Kina siden 1995. Virksomhedens Kinesiske datterselskab er kendt som Domino’s Pizza China. I 2019 vil der være ca. 250 Domino’s Pizza China filialer i 9 byer i Kina. Det år var der omkring 100 og ca. 75 filialer i de Kinesiske byer i henholdsvis Shanghai og Beijing. I Kina gør kun slutningen 90% af ordrerne digitalt.

Leverings chauffører kan spores i realtid

I 2016 indførte Domino GPS sporing til sine Hollandske kunder. Scootere, cykler og biler fra Hollandske filialer af selskabet er udstyret med GPS sporing. Denne teknologi kan også anvendes af lederne af disse filialer. Dette giver dem mulighed for at analysere deres fremførings føres kørselsadfærd, hvilket vil forbedre sikkerheden. I 2015 viste denne teknologis forsøg i Australien og muligvis nedgang i antallet af ulykker blandt leverings chauffører.

I Hamborg, pizzaer leveres af en levering robot

Robotter kan levere pizzaer uafhængigt uden hjælp fra mennesker. I 2017 udsendte Domino’s Pizza de første robot i den Tyske af Hamburg. I øvrigt går de ansatte stadig med robotten. Robotten har et rum, der passer til fem pizzaer. Robotten kører med en hastighed på op til 6 kilometer i timen på fortovet. Med kameraerne og sensorerne kan den tilpasse sig forskellige forhold under kørslen.

Tror du, at disse robotter vil reducere Dominos Pizza’s leveringsomkostninger væsentligt i fremtiden? Så kan det være klogt at investere i selskabet ved at købe aktierne.

Nyttige links: Kom godt i gang med at investere

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Auteur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *