Hvordan kan man købe ASR Netherlands aktier?

Det Nederlandske forsikringsselskab ASR Nederland er et børsnoteret forsikringsselskab. Har du lyst til at investere i dette forsikringsselskab ved at købe aktier? I denne artikel vi kommer til at diskutere hvordan man investerer i ASR. Du kan også finde den sidste ASR aktiekurs på denne side.

Hvor kan man købe ASR aktier?

Har du lyst til at købe ASR Netherlands aktier? Du kan handle direkte med ASR Netherlands-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0€ af omkostningerne pr. aktie. Mindste indskud mindre end 50 USD/EURO.
* Vælg mellem hundredvis af aktier
Degiro€2,50 per transaktion

Hvordan kan man aktivt investere i ASR Netherlands?

ASR Netherlands aktie kan svinge betydeligt under indflydelse af den globale udvikling. F.eks. har en økonomisk krise en klar negativ indvirkning på aktiekursen. Samtidig kan man se, at det lykkedes forsikringsselskabet at fordoble sin aktiekurs mellem 2017 og 2019. Ved aktivt at investere i ASR aktier kan man tag fordel af både op (ups) og nedture (downs).

En god CFD-mægler, hvor man aktivt kan handle i ASR Netherlands med CFD’er, er Plus500. Har du lyst til at prøve at spekulere i ASR og andre Nederlandske CFD aktier gratis med en demo? Åbn så en konto med Plus500 med det samme:

Der tabes penge på 86% af CFD-detailkontiene.

Hvad består ASR virksomheden af?

En del af den Nederlandske forsikringskoncern ASR er mærkerne a.s.d., de Amersfoortse, European Verzekerings, Ardanta og Ditzo. Dette forsikringsselskab, som er et af de største forsikringsselskaber i Nederlandene, tilbyder sine kunder en bred vifte af forsikrings og opsparings, investerings og bank opsparingsprodukter. Virksomheden kan f.eks. tegne skadesforsikring, livsforsikring, indkomstforsikring og begravelsesforsikring. Virksomhedens hovedkontor ligger i Utrecht.

Virksomhedens historie

Virksomhedens historie begynder i 1720. På det tidspunkt blev Maatschappij ter Diskontering en de Belening oprettet. I lang tid var dette selskab det næststørste forsikringsselskab i verden, efter Lloyd’s of London. Efter erhvervelsen af European Insurance and Amersfostrese af City of Rotterdam koncernen blev ASR Insurance Group oprettet i 1997. Denne forsikringskoncern blev overtaget af Fortis i 2000. Fortis tilbød 3,1 mia. USD for alle ASR aktier, hvilken skabte forsikringsselskabet Fortis ASR i 2003.

I 2008 stødte Fortis på større problemer. Selskabet blev nationaliseret, og Fortis enheden Fortis Corporate Insurance blev solgt separat. ASR, som ikke var en del af den, fortsatte under navnet ASR Insurance, et navn, der blev ændret til a.s.r. i 2013.

ASR bliver offentlig

I juni 2016 blev ASR offentliggjort. Den Nederlandske Stat solgte derefter 60 mio. aktier. I januar 2017 solgte den Nederlandske Stat yderligere 20,4 mio. aktier. De resterende aktier blev solgt af den Nederlandske Stat i april 2017 og i september 2017. Med et samlet omsætning på 3,8 mia. EUR havde den Nederlandske Stat opnået en lille fortjeneste, fordi der på tidspunktet for nationaliseringen af Fortis i 2008 blev betalt 3,65 mia. EUR for aktierne.

Involveret i uger politiske affære

ASR var også involveret i denne uger politiske affære. Den investering forsikring, som de forsikrede havde tegnet, var kompleks og forholdsvis dyr. Efter en indfrielse vil der blive udbetalt 780 mio. EUR til forsikrede personer, der har eller har haft en investeringspolitik på hvilket som helst af følgende selskaber: ASR, De Amersfoortse, Falcon, Interlloyd Leven, VSB Leven, AMEV, City of Rotterdam og Woudsend.

Der blev anlagt sag mod ASR af Vereniging Woekerpolis for at undersøge pengeafpresning. Denne retssag blev vundet af ASR i 2019. Retten fandt, at selskabet havde fremlagt til at muliggøre oplysninger om omkostningerne og farerne ved deres finansielle produkter. Ifølge retten var pengeafpresning politikerne ikke “mangelfulde”, men ASR havde i nogle tilfælde overdækkede administrationsgebyrer.

Nyttige links: Kom godt i gang med at investere

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *