Hvordan kan man købe AIG aktier?

Virksomheden AIG er et amerikansk forsikringsselskab. Bogstaverne AIG står for American International Group. Virksomheden er en klassiker på aktiemarkedet, der overlevede finanskrisen pænt. Overvejer du at investere i AIG? I denne artikel læser du alt hvad du behøver at vide, før du køber AIG-aktier!

Hvad gør AIG?

AIG er et stort amerikansk forsikringsselskab. Dette forsikringsselskab leverer en bred vifte af tjenester. Disse inkluderer livsforsikring, havari forsikring og forskellige pensionsforsikring. Langt de fleste kunder i dette firma bor i USA. AIG er også aktiv i Storbritannien og i Japan. Virksomhedens hovedkvarter er i New York City.

Hvordan kan man købe AIG aktier?

Har du tillid til fremtiden for AIG-aktien? Så kan det være smart at købe aktierne. Du gør normalt dette med en online mægler. En online mægler kan købe aktierne på dine vegne. Du kan vælge at købe aktierne direkte, eller du kan beslutte at afgive en ordre. Når du opretter en ordre, køber du kun aktierne, når en bestemt pris er nået.

Har du lyst til at købe AIG aktier? Du kan handle direkte med AIG-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0€ af omkostningerne pr. aktie. Mindste indskud mindre end 50 USD/EURO.
* Vælg mellem hundredvis af aktier
Degiro€2,50 per transaktion

Hvad er den nuværende AIG aktiekurs?

Er du nysgerrig efter den aktuelle aktiekurs i AIG? I grafen nedenfor kan du se, hvordan CFD-prisen på AIG har udviklet sig. Ved at bruge knapperne kan du købe eller sælge CFD aktien direkte.

AIG Strategi

Efter kreditkrisen har AIG foretaget en stærk ændring af sin strategi. Siden da har virksomheden været begrænset til at tilbyde skadesforsikring på det internationale marked. Livsforsikring og relaterede produkter tilbydes også på det amerikanske marked. Ved at gøre dette kan virksomheden fuldt ud fokusere på den branche, hvor deres styrke ligger. Tror du, at denne strategi vil føre til gode resultater i fremtiden? Så kan det være smart at købe aktierne.

Mest forretnings kunder

AIG blev grundlagt i 1919 og er en af de største virksomheder inden for forsikrings og finansielle service sektorer i verden. AIG beskæftiger sig primært med kommerciel og industriel forsikring. Derfor fokuserer virksomheden primært på forretningsapplikationer. Disse forretningsapplikationer tegner sig for størstedelen af virksomhedens omsætning. Eksempler på finansielle tjenester leveret af virksomheden inkluderer leasing af fly og ydelse af pensioner og lån til virksomheder.

AIG og kredit krisen

Kreditkrisen fik AIG til at løbe ind i store økonomiske problemer. Problemerne skyldtes hovedsageligt de meget solgte Credit Default Swaps fra AIG FP. I 2008 led virksomheden betydelige tab, og for at forhindre fare for virksomheden var ny kapital nødvendig.

I 2008 var der også overtagelse af Merrill Lynch og suspension af ansøgningen om investeringsbanken Lehman Brothers. AIG’s aktiekurs kollapsede. Virksomheden blev reddet med en kapitaltilførsel på 85 milliarder dollars fra den amerikanske regering. Denne multi milliardstøtte forhindrede virksomhedens egenkapital i at blive negativ. I midten af marts 2009 var AIG’s aktiekapital 80% i besiddelse af den amerikanske regering. I alt har regeringen investeret 181 mia. EUR i virksomheden.

Tror du, at virksomheden er mere modstandsdygtig over for en krise nu? Så kan det være smart at investere i AIG ved at købe aktierne.

Frasalg af forureningskomponenter

Finansielle problemer efter kreditkrisen fik AIG til at afhænde forretningen. På denne måde kan den Amerikanske regering få godtgørelse.

  • Salget af sit Asiatiske datterselskab AIA til Prudential i Storbritannien mislykkedes. Det blev besluttet at bringe AIA til Hong Kong Stock Exchange. Den sidste pakke af aktier i AIA blev solgt i 2012. Salget af AIA-aktier genererede i alt 35 milliarder dollars.
  • AIG vil sælge sit fly leasing selskab International Lease Finance Corporation i 2018. Fly leasing selskabet Aercap køber fly leasing selskabet for $ 5 mia. Købet er delvist betales med aktier. AIG bliver 48% aktionær. I 2015 solgte AIG 95% af sine aktier i AerCap. Indtægterne fra aktiesalget var $ 3,7 mia.

Flytter fra London til Luxembourg

Briterne har besluttet at forlade Den Europæiske Union. Dette er grunden til, at AIG flytter sit Europæiske kontor fra London til Luxembourg i 2019. Derudover overføres en del af Londons aktiviteter fra London til Schweiz. Virksomheden forbliver aktiv i Storbritannien.

Nyttige links: Kom godt i gang med at investere

Auteur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *