Hvordan kan man købe Vivendi aktier?

Vivendi er et stort Fransk konglomerat, der omfatter mange virksomheder. I øjeblikket er virksomheden primært aktiv i musik og tv-branchen. Overvejer du at købe Vivendi-aktier? Inden der investeres i Vivendi, er det vigtigt at undersøge, i hvilke sektorer virksomheden er aktiv. Dette giver dig mulighed for at afgøre, om en investering er interessant. På denne side kan du også se den aktuelle Vivendi aktiekurs.

Hvor kan man købe eller investere i Vivendi-aktier?

Vivendi er mere end en virksomhed: det er en samling af virksomheder! Før du køber Vivendi aktier, er det derfor klogt at undersøge, hvordan de underliggende dele klarer sig.

Har du lyst til at købe eller investere i Vivendi aktier? Oversigten nedenfor viser dig en liste over de mest betroede og brugervenlige børsmæglere, som du kan bruge til at investere eller handle i Vivendi-aktier.

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0€ af omkostningerne pr. aktie. Mindste indskud mindre end 50 USD/EURO.
* Vælg mellem hundredvis af aktier
Degiro€2,50 per transaktion

Hvad er aktiekursen for Vivendi lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på Vivendi? Grafen nedenfor viser, hvordan Vivendis aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om Vivendi:

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om Vivendi.

Analyse af Vivendi:

Før man beslutter, om man skal købe eller sælge Vivendi-aktier, er det vigtigt at analysere aktien først. Nedenstående oversigt viser, hvordan Vivendi-aktien har udviklet sig i den seneste periode.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Vivendi de seneste 5 dage:

Hvad vil aktiekursen på Vivendi gøre i 2023?

Er du nysgerrig efter at vide, hvad analytikerne tror, at Vivendi vil gøre i 2023 og de kommende år? Ved hjælp af data fra Alpha Vantage har vi kombineret analytikernes prognoser. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om kursbevægelserne for Vivendi, og at denne forudsigelse ikke behøver at gå i opfyldelse. Lav altid din forskning!

Om virksomheden Vivendi

Vivendi er et massemedie konglomerat baseret i Paris (dets hovedkvarter). Virksomheden har aktiviteter inden for film, videospil, tv, musik, video hosting og er desuden udgiver af bøger.

Vivendi består derfor af en samling af medievirksomheder, der alle er involveret i at skabe, producere og distribuere underholdning. Vivendi ejer halvtreds music labels, som de genererer et stabilt cash flow med. En anden kendt forretningsenhed er Canal+ koncernen, som er aktiv i mange lande. Virksomheden er hovedsageligt aktiv i Frankrig, Afrika, Vietnam, Polen og Myanmar.

Oprindelsen af Vivendi

I 1853 var der vand selskabet Compagnie Générale des Eaux (CGE). Virksomheden havde koncessioner til at levere vand i Lyon og senere i Paris, Nantes og Venedig plus Porto. I 1976 udvidede CGE sine aktiviteter ved at overtage flere virksomheder. Disse omfattede transporttjenester, byggefirmaer, fast ejendom og også affaldshåndtering. Endelig blev Compagnie Générale d’Entreprises Automobiles (CGEA) også opkøbt.

Canal+

I 1983 var CGE med til at stifte Canal+, som blev den første betalingskanal på fransk tv. I 1990’erne udvidede virksomheden yderligere til medier og telekommunikation. Inden for denne sektor foretog de flere opkøb for at vokse yderligere. I 1998 (da det franske telemarked blev dereguleret) blev Vivendi Universal og Vivendi Environnement splittet.

Oprettelse af “Vivendi”

Navnet blev ændret til Vivendi i 1998. Efterfølgende blev alle ejendoms- og byggefirmaer solgt. Vivendi fusionerede med blandt andre Maroc Telecom og NetHold. Herefter kunne de lancere digitale kanaler i Spanien, Polen, Italien, Skandinavien, Belgien og også i Holland. I 1999 fusionerede virksomheden med Pathé, en aftale til en værdi af 2,6 milliarder ifølge Wall Street Journal. De dele, der ikke var attraktive for Vivendi, blev solgt til Fornier, som efterfølgende skiftede navn til PaPathéthe.

De nuværende forretningsenheder

Virksomheden fokuserer på digital underholdning. Det er essentielt for virksomheden at udvikle synergier mellem de forskellige virksomheder og lade dem vokse sammen. Det er en udfordring for bestyrelsen og den daglige ledelse af koncernen.

Canal + Group

Canal + er førende inden for betalings-tv i Frankrig. Det er en international producent og distributør af tv-serier og film. Vivendi er eneejer af Canal +.

Universal Music Group

Sammen med Warner Music og Sony Music, Universal Music Group hører til de tre bedste pladeselskaber i verden.

Havas

Havas er en af de største reklame og kommunikationsvirksomheder i verden. Vivendi ejer 95 procent af alle aktier.

Gameloft

Mobilspil og downloads er virksomhedens kerneforretning. Hvert år er der mere end en milliard downloads af deres spil.

Editis

Dette er et Ffransk forlag, der blev opkøbt for 900 millioner Euro i 2019. Virksomheden er et af de største forlag i Frankrig.

Vivendi Village

Vivendi Village er en lille gruppe af virksomheder, der leverer live og digital underholdning.

Vivendi Ticketing

Vivendi Ticketing er specialist i distribution af billetter til live-begivenheder, sportsbegivenheder og kulturelle begivenheder. Virksomheden er aktiv i England, Frankrig og USA. De behandler fyrre millioner billetter årligt. Virksomheden er også aktiv for sine søsterselskaber, hvor den sælger billetter til kunstnere fra Universal Music Group.

En samling af virksomheder!

At Vivendi er aktiv på flere fronter inden for underholdnings sektoren skaber synergifordele, der kan være til gavn for virksomhedens resultater. Derudover ved de, hvordan man laver smarte overtagelser og vokser derfor længere og længere. Tror du, de vil fortsætte med at træffe smarte beslutninger i fremtiden? I så fald kunne det være interessant at købe Vivendi aktier.

En investering i Vivendi er mere stabil end en investering i én bestemt musikproducent. Virksomheden Vivendi investerer jo i et udvalg af forskellige virksomheder, så de dårlige resultater i en sektor kan opvejes af gode resultater i en anden.

Nyttige links: Kom godt i gang med at investere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *