Hvordan kan man købe Michelin aktier?

Næsten alle kender Michelin fra de såkaldte Michelin stjerner, der tildeles restauranter af høj kvalitet. Dette er dog ikke virksomhedens vigtigste indtægtskilde: Michelin tjener mange penge på at sælge dæk. I denne artikel vil vi diskutere, hvordan og hvor man kan købe Michelin aktier. Du finder også den nuværende aktiekurs for virksomheden Michelin.

Hvor kan man købe eller investere i Michelin-aktier?

Har du lyst til at købe eller investere i Michelin aktier? Oversigten nedenfor viser dig en liste over de mest betroede og brugervenlige børsmæglere, som du kan bruge til at investere eller handle i Michelin-aktier.

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0€ af omkostningerne pr. aktie. Mindste indskud mindre end 50 USD/EURO.
* Vælg mellem hundredvis af aktier
Degiro€2,50 per transaktion

Hvad er aktiekursen for Michelin lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på Michelin? Grafen nedenfor viser, hvordan Michelins aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om Michelin:

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om Michelin.

Analyse af Michelin:

Før man beslutter, om man skal købe eller sælge Michelin-aktier, er det vigtigt at analysere aktien først. Nedenstående oversigt viser, hvordan Michelin-aktien har udviklet sig i den seneste periode.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Michelin de seneste 5 dage:

Hvad vil aktiekursen på Michelin gøre i 2023?

Er du nysgerrig efter at vide, hvad analytikerne tror, at Michelin vil gøre i 2023 og de kommende år? Ved hjælp af data fra Alpha Vantage har vi kombineret analytikernes prognoser. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om kursbevægelserne for Michelin, og at denne forudsigelse ikke behøver at gå i opfyldelse. Lav altid din forskning!

Om virksomheden Michelin

Michelin er en af de største dækproducenter i verden og er stadig familieejet. Takket være denne smarte konstruktion har denne familievirksomhed været i stand til at tiltrække store mængder kapital. Hovedkontoret for denne Franske virksomhed er i Clermont-Ferrand.

Michelins historie

Michelin blev grundlagt i 1889 af brødrene Andre og Edouard Michelin. Brødrene gjorde virksomheden stor. For yderligere at udvide virksomheden blev de i 1934 ejere af Citroën, som blev

En mangesidet virksomhed

Michelin er en mangesidet virksomhed. Det gør mere end blot at producere dæk. Et eksempel på dette er virksomhedens rejseguider, som er udkommet siden 1900. Derudover er virksomheden kendt for de stjerner, den uddeler til restauranter i høj klasse.

Virksomhedens milepæle.

Virksomheden var flere gange de første til at komme med en bestemt type dæk. Nogle af virksomhedens milepæle var:

  • Det første udskiftelige cykeldæk (1891)
  • Det første gummidæk til biler (1895)
  • Det første komfort dæk til lastbiler (1926)
  • De første metalgitter forstærkede dæk (1936)

Michelins maskot

Virksomheden har en meget kendt maskot ved navn Bibendum. I dag er maskotten sammensat af bildæk, men i dag er han sammensat af cykeldæk. Denne maskot er afbildet i Michelin publikationer. For eksempel kan maskotten findes i det tomme blå område på virksomhedens vejkort.

Opkøb af Uniroyal Goodrich

I 1989 overtog Michelin den Amerikanske dækproducent Uniroyal Goodrich. Dette firma var den næststørste dækproducent i USA efter Goodyear. Forud for opkøbet betalte Michelin 0,9 mia. Derudover blev eksisterende gæld på 0,8 milliarder dollars overtaget. Dette opkøb styrkede virksomhedens position på det amerikanske marked for udskiftning af bildæk.

Kort og rejseguider udgivet af Michelin

Michelin har udgivet rejseguider siden 1900 og vejkort siden 1910. I starten udgav virksomheden kun vejkort og rejseguider over Frankrig. Nu udgiver den kort og guidebøger for næsten hele Europa og også for lande uden for Europa.

Hvorfor begyndte virksomheden at lave vejkort og rejseguider? Det gjorde de for at fremme salget af deres bildæk. Vej kortene og guidebøgerne stimulerede bil turismen, hvilket var gavnligt for dæk salget. Faktisk blev redigeringen af vejkort og rejseguider hurtigt uafhængig af dæk handelen.

Den røde guide udgivet af Michelin

Den årlige Røde Guide indeholder et udvalg af hoteller og restauranter. Den Røde Guide er bedst kendt for sine Michelin stjerner tildelt restauranter, der tilbyder fremragende køkken. For at blive tildelt stjernerne inspicerer omkring 70 inspektører omkring 50.000 restauranter i Europa hvert år.

Restauranter er begejstrede for disse stjerner, da en omtale i den røde guide er en garanti for kvalitet.

Dækproducenten lider under høje råvarepriser

I første halvdel af 2017 pressede høje råvarepriser Michelins overskud. For at fastholde resultatet måtte priserne hæves. De høje råvarepriser gav et tilbageslag på ikke mindre end 331 millioner euro. I andet halvår af 2017 var priserne på råvarer en smule faldende.

Inden du investere i Michelin, er det derfor klogt at se nærmere på, hvordan råvarepriserne udvikler sig. Undersøg hvilken råvarer er vigtige, og hvordan de påvirker aktiekursen. Sådan opnår du de bedste resultater med investeringer i Michelin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *