Billig trading: hvor kan man handle billigst?

Det er meget vigtigt at have muligheden for billig trading. Glem ikke, at gebyrerne virkelig kan tage et bid af din indtjening. Denne artikel diskuterer vi, hvor og hvordan man kan gør billigst trading.

Traditionel versus moderne handel

De fleste mennesker handler stadig traditionelt, hovedsagelig i aktier. Ulempen ved den traditionelle handel er, at man betaler en fast sats pr. handel. Det er billigt, når man handler med store investeringer, men med mindre ordrer kan det blive dyrt. Og således kan det være meget skuffende.

Med moderne handel kan man handle billigst og med mindre beløb ved hjælp af såkaldte CFD’er. Hvis man køber nogle få aktier, så er omkostningerne lave. Men hvis man køber mange aktier, vil omkostningerne være højere. I denne artikel tester vi flere børsmæglere baseret på en lille ordre, så man kan se, hvilken broker der er den billigste.

Test: hvor kan man gør billigst trading?

For at besvare dette spørgsmål køber vi Philips 30 aktier. En aktie fra Philips koster ca. 22 pund. Pr. børsmægler beregner vi gebyrerne for at afgøre, hvor det er billigst at handle:

  • Etoro: $1.80 pr. aktie i alt gebyrer for $0
  • Markets.com: 6 cents pr. aktie, i alt de samlede omkostninger $1.80
  • Saxo Bank: 0.09% og mindst 5 kg, i alt de samlede omkostninger $ 5,60.
  • Lynx: 0.09% og mindst 6 kg, i alt de samlede omkostninger $ 6,00.
  • Binckbank: $6.50 + 0.1%, i alt samlede omkostninger $7.16
  • Alex: $7.50 + 0.15%, i alt samlede omkostninger $8.50

eToro vinder helt klart dette konkurrence. Uden bestemmelse kan man spare mange penge ved at købe aktier ved hjælp af eToro’s handelsplatform.

Hvis du vil handle så billigt som mulig, er det klart, hvilken børsmægler du har brug for. Du kan prøve at handle på eToro ved at bruge sin midlertidige demo på 100.000 dollars.

Er eToro altid en af de billigste børsmæglere?

billig tradingFordi der ikke er nogen kommission for at bestille en ordre, kan vi sige, på Markets.com altid vil være den billigste. Når man ser på procentsatserne, er det kun 0,18% gebyrer pr. aktie i ovenstående eksempel. Saxo Bank, Lynx, Binck Bank og Alex tilbyder alle lavere procentsatser, men har et minimum gebyr. Det gør dem langt dyrere.

Kun når gebyrerne overstiger 5 pund, vil Markets.com ikke længere være den billigste løsning. Hvis du vil købe 125 aktier fra Philips med en samlet værdi af 2750 pund, så er den billigste mægler nummer to på listen, Saxo Bank.

Tip: kontrollerer store beløb

Når man begynder at handle med beløb over 1000 pund, betaler man altid at kontrollere, om Markets.com er billigere end en anden broker. Først man beregner de samlede omkostninger til en ordre med Markets.com. Hvis gebyrerne overstiger 5 pund, kan man skifte til en anden børsmægler som f.eks. Saxo Bank, hvor gebyrerne vil være lavere i dette eksempel.

For de fleste ville det være mest interessant at handle med Markets.com. Man kan åbne nye positioner meget billigt, og man kan tjene mange penge med meget små ordrer på kort tid. Det har afgjort sine fordele.

Man kan helt sikkert gør billig trading, selv med små beløb!

Tip: prøv at handle gratis med en demo!