Hvordan kan man købe BNP Paribas aktier?

Har du lyst til at investere i BNP Paribas ? Ved at købe BNP Paribas aktier investerer du i en af de største banker i verden. Samtidig investere du også i en bank med ikke alt for etiske forskningsmetoder. I denne artikel kan du læse om virksomhedens hovedaktiviteter. Du kan også se direkte her, hvor du kan købe aktierne, og du kan se den nuværende aktiekurs på BNP Paribas her.

Hvor kan man købe eller investere i BNP Paribas-aktier?

Har du lyst til at købe eller investere i BNP Paribas aktier? Oversigten nedenfor viser dig en liste over de mest betroede og brugervenlige børsmæglere, som du kan bruge til at investere eller handle i BNP Paribas-aktier.

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0€ af omkostningerne pr. aktie. Mindste indskud mindre end 50 USD/EURO.
* Vælg mellem hundredvis af aktier
Degiro€2,50 per transaktion

Hvad er aktiekursen for BNP Paribas lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på BNP Paribas? Grafen nedenfor viser, hvordan BNP Paribass aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om BNP Paribas:

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om BNP Paribas.

Analyse af BNP Paribas:

Før man beslutter, om man skal købe eller sælge BNP Paribas-aktier, er det vigtigt at analysere aktien først. Nedenstående oversigt viser, hvordan BNP Paribas-aktien har udviklet sig i den seneste periode.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for BNP Paribas de seneste 5 dage:

Hvad vil aktiekursen på BNP Paribas gøre i 2023?

Er du nysgerrig efter at vide, hvad analytikerne tror, at BNP Paribas vil gøre i 2023 og de kommende år? Ved hjælp af data fra Alpha Vantage har vi kombineret analytikernes prognoser. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om kursbevægelserne for BNP Paribas, og at denne forudsigelse ikke behøver at gå i opfyldelse. Lav altid din forskning!

Om virksomheden BNP Paribas

Den 23 Maj 2000 fusionerede Banque Nationale de Paris og Paribas til BNP Paribas. Dette selskab, en af de største bankkoncerner i verden, har hovedkontor i Paris. Filialer af denne bankgruppe kan findes i 75 lande. I 2009 blev det Belgiske Fortis opkøbt. BNP Paribas blev derefter den største bank i Europa målt på aktiver under forvaltning. Siden 2010 har BNP Paribas været den største bank i verden målt på balancesummen.

Købet af Fortis

Med købet af Fortis banken købte BNP Paribas 75% af aktierne. Den Belgiske regering erhvervede resten af aktierne. Derudover købte BNP Paribas 25% af Fortis Insurance. De 25 % aktier i BNP Paribas Fortis blev solgt i 2013 af den Belgiske føderale regering til BNP Paribas Fortis, som banken betalte 3,25 millioner euro for. Dette gav den Franske bank det fulde ejerskab af den tidligere Fortis bank.

Fortis Investments er Fortis’ aktiv forvaltningsafdeling. BNP Paribas overtog også Fortis Investments. Da Fortis Investments blev overtaget af BNP Paribas, forvaltede Fortis Investments mere end 200 investeringsfonder på verdens plan.

Problemer i Europa og USA

BNP Paribas rapporterede ikke sin andel i Volta Frankrig i næsten et år. Derfor gav Financial Markets Authority BNP Paribas en administrativ bøde på €120.000 i 2009.

I USA regnede BNP Paribas med at skulle betale 10 milliarder USD i Juni 2014. Dette var et forlig om forbudt våbenhandel med Sudan og Iran. Den 28. juni 2014 blev der indgået en forligsaftale med de amerikanske myndigheder: Banken skulle betale 8,9 mia.

Bøden var så høj, fordi BNP Paribas trods advarsler var fortsat med den ulovlige praksis. I 2013 havde banken stadig et nettooverskud på 4,8 milliarder Euro, så den høje bøde i 2014 truede ikke bankens kreditværdighed.

Ikke mindre er det vigtigt, når du begynder at investere i BNP Paribas, at være meget opmærksom på denne type udvikling. Skandaler kan have stor indflydelse på prisen på en aktie. Ved aktivt at investere kan du reagere godt på både stigende og faldende aktiekurser.

Dårlig etisk politik

BNP Paribas klarer sig dårligt med hensyn til deres etiske politik. Banken overholdt næsten ikke retningslinjer inden for blandt andet menneskerettigheder, nature beskyttelse, reduktion af drivhusgasser og investeringer i våbenindustrien.

Banken finansierede lande, der producerer, designer og sælger våben. I 2016 ejede banken desuden 120 datterselskaber beliggende i skattely. Hvis du leder efter en etisk investering, er BNP Paribas derfor ikke det bedste valg.

Digitalisering

BNP Paribas har ligesom mange andre banker bemærket, at kunder besøger et fysisk sted sjældnere og sjældnere. Det reagerer virksomheden på ved løbende at udvikle sine digitale tjenester. Mere end 50 % af al kontakt foregår i dag via internettet, hvilket gør det til et strategisk smart træk at i stigende grad digitalisere tjenesten. Tror du, at digitalisering vil bidrage til BNP Paribas’ forretnings resultater? I så fald kan det være smart at købe BNP Paribas aktier.

Nyttige links: Kom godt i gang med at investere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *