Bitvavo handbog: hvordan man kan købe bitcoin med succes?

I denne omfattende Bitvavo-guide for begyndere vil vi diskutere alt det, du skal vide for at handle dine første Bitcoins. Vi starter med en forklaring, hvor vi kort diskuterer, hvordan du køber din første krypto hos Bitvavo. Derefter dykker vi dybere ned og tager et kig på den avancerede trader og diskuterer, hvordan man bestemmer et godt entry point.

Hvordan køber du dine første bitcoins hos Bitvavo?

Trin 1: åbne en konto

Før du kan handle bitcoins og andre kryptovaluta hos Bitvavo, skal du først åbne en konto. Har du endnu ikke åbnet en konto hos Bitvavo? Så brug knappen nedenfor og betal ingen transaktions gebyr på dine første €1000, af krypto transaktioner:

Åbning af en konto hos Bitvavo er ubesværet. Du skal blot udfylde et brugernavn og en adgangskode, og så har du øjeblikkelig adgang til handelsplatformen.

Open-Bitvavo-account

Glem ikke at åbne e-mailen med bekræftelses linket. Først når du har bekræftet e-mailen, kan du fortsætte med bekræftelses processen.

Trin 2: bekræfte konto

Du kan bekræfte din identitet ved at uploade en kopi af dit id-kort, kørekort eller pas. Verifikationsprocessen tager normalt kun et par minutter.

verify-identity-Bitvavo

Når din identitet er blevet bekræftet, skal du stadig bekræfte dit telefonnummer. Det gør du ved blot at indtaste dit telefonnummer. Derefter modtager du en sms-kode, som du kan bruge til at bekræfte dit mobiltelefonnummer.

Trin 3: indbetale penge på din konto

Nu, hvor din konto er bekræftet, kan du indbetale penge på din konto. Det er kun muligt at indbetale penge fra en bankkonto, der er i dit navn.

Hvis du vil indbetale penge, skal du trykke på indbetaling (deposit) knappen. Du kan derefter indtaste det korrekte beløb og vælge din foretrukne betalingsmetode.

deposit-money-at-Bitvavo

Trin 4: Vælg kryptovaluta

Nu hvor der er penge på din konto, kan du vælge at købe din første kryptovaluta. På Bitvavo-platformen kan du vælge mellem over hundrede forskellige kryptovalutaer. Hvis du ønsker at købe en specifik krypto, skal du blot trykke på den pågældende kryptovaluta.

cryptos-overview

Trin 5: afgivelse af en ordre

Når du har valgt en krypto, åbnes bestillings skærmen. For at købe dine første bitcoins skal du blot udfylde det beløb, du ønsker at købe. Når du trykker på køb, vil kryptoen blive tilføjet til din portefølje på ingen tid. På Bitvavo-platformen kan du også tydeligt se, hvor meget du betaler i transaktionsgebyr.

Bitvavo-order

Det er også nemt at sælge Bitcoins og andre kryptovalutaer hos Bitvavo. Naviger til den krypto, du ønsker at sælge, for at opnå dette. Her kan du angive, hvilket beløb du vil sælge kryptoen for.

Sell-Bitvavo

Trin 6: hæve krypto

Dette skridt er ikke obligatorisk, men kan undertiden være klogt. Hvis du investerer i krypto med store pengebeløb, kan du måske ønske at opbevare kryptoerne sikkert i din wallet.

Hvis du vil hæve dine kryptoer, skal du navigere til den krypto, du vil hæve, og klikke på knappen til at hæve penge. Her kan du angive, hvor mange kryptoer du vil sende, og til hvilken adresse. Vær opmærksom, og lav ikke nogen fejl: Hvis du indtaster den forkerte wallet adresse, kan du miste hele beløbet.

Tip 7: beskytte din konto

Hackere forsøger konstant at stjæle kryptovalutaer. Det anbefales derfor at beskytte din konto hos Bitvavo så meget som muligt. Det kan du gøre ved at vælge en stærk adgangskode.

Du kan beskytte din konto endnu bedre ved også at aktivere 2-FA-beskyttelse (2-FA protection). Når du har aktiveret 2-FA-beskyttelse, skal du indtaste en ekstra kode for at logge ind. Du kan bruge programmet Google Authenticator til dette formål, som du kan downloade gratis.

Det er dog vigtigt, at du gemmer din gendannelseskode et sikkert sted. På den måde kan du få adgang til din konto igen, hvis du mister adgang til din telefon.

Har du lyst til at vide mere?

Hvordan fungerer den avancerede trader hos Bitvavo?

Hos Bitvavo kan du også skifte til den avancerede trader. Den avancerede forhandler er velegnet til folk, der ønsker at handle mere aktivt med kryptoer. I denne del af denne håndbog vil vi diskutere de ekstra funktioner i den avancerede trader.

Forskellen mellem marked og limit ordre

Når du køber bitcoins og andre kryptovalutaer fra Bitvavo, kan du vælge mellem marked og limit ordrer.

Med en marked ordre udføres transaktionen direkte på markedet til den bedst mulige pris. Fordelen ved en markedsordre er, at din handel altid udføres, men ulempen er, at du måske får en mindre gunstig pris end forventet.

Med en limit order, transaktionen udføres til en bestemt pris. Fordelen ved en limitordre er, at du aldrig betaler mere, end du har angivet for din krypto transaktion. En ulempe ved en limitordre er, at der ikke er nogen garanti for, at ordren rent faktisk bliver udført.

I den avancerede trader, tilbyder Bitvavo dig flere typer af limitordrer:

 • Godt indtil aflysning: denne type ordre forbliver på plads, indtil den er fuldstændig udført. Med en limitordre annulleres ordren først, når den ønskede mængde krypto er blevet købt fuldt ud.
 • Omgående eller annullering: den del af limit order, som ikke kan udføres, annulleres straks.
 • Fyld eller dræb: the order is only executed when it can be fully executed immediately. If this is not the case, the order expires.
Tip: med order, du drager fordel af lavere transaktionsomkostninger. I artiklen om Bitvavo omkostninger du kan undersøge Bitvavos gebyr skema.

Stop limit order

Stop limit order is a specific type of order that you can use to limit your losses (or maximise your profits). A stop limit order is an order that is automatically executed when a certain price is reached.

Med en stop limit order, du angiver den udløsningspris (trigger price), hvor ordren skal aktiveres. Dette er den værdi, hvor du begynder at købe eller sælge.

Angiv derefter den mængde, du ønsker at sælge: f.eks. en bitcoin.

Du skal også fastsætte en limit: Dette er den maksimale pris, du vil betale, eller den mindste pris, du vil modtage.

Når du har afgivet ordren, behøver du ikke længere at bekymre dig om det. Når kryptoprisen når det fastsatte niveau, udføres ordren automatisk.

Ordrebog (order book)

I den avancerede trader, har du også adgang til ordrebogen. I ordrebogen kan du hele tiden se et overblik over alle ordrer fra både købere og sælgere. Den viser også den pris, som den enkelte trader vil købe og sælge bitcoins til.

Prisen på en kryptovaluta fastsættes i sidste ende via ordrebogen. Ordrebogen kan derfor være en nyttig tilføjelse til at holde øje med prisudviklingen på en kryptovaluta.

Den mere komplekse oversigt

I den avancerede trader kan du også bruge et mere avanceret diagram. Når du ønsker at engagere dig aktivt i daytrading, du kan gøre brug af det. Det komplekse diagram giver dig mulighed for at udføre mere komplekse analyser. Lysestager viser for eksempel, hvordan prisen på en krypto udvikler sig.

Du kan også tilføje tekniske indikatorer i diagrammet. Tekniske indikatorer kan hjælpe dig med at vælge et godt tidspunkt at gå ind på.

Endelig kan du nederst i diagrammet se handelsvolumen. I tider med høj volatilitet ser du ofte en højere handelsvolumen. Handelsvolumen angiver blot, hvor meget der handles på et givet tidspunkt.

Hvordan kan man afgøre, hvornår det er bedst at købe Bitcoin?

I den sidste del af Bitvavo håndbog vil vi diskutere, hvordan du bedst bestemmer, hvornår du skal købe Bitcoins og andre kryptovalutaer. På den måde vil du øge dine chancer for succes!

Glem dog aldrig, at kryptovalutaer er risikable investerings produkter. Hvis du ikke er forsigtig, kan du tabe mange penge ved active trading.

Identificering af tendensen

Når du ønsker at investere i Bitcoins og andre kryptovaluta, er det ofte et godt skridt at erkende den generelle tendens først. Der er faktisk tre typer af tendenser:

 • Uptrend: prisen på en krypto bevæger sig primært opad
 • Downtrend: prisen på en krypto bevæger sig hovedsageligt nedad
 • Konsolidering: prisen bevæger sig hovedsageligt sidelæns

Tendensen eller retningen for aktiekursen kan være forskellig på de forskellige tidsskalaer. For eksempel kan kursen på et års diagram bevæge sig opad, mens kursen på en kortere tidsskala mest bevæger sig nedad.

Et vigtigt første skridt, når du handler med krypto, er at fastslå denne generelle tendens.

Vil du vide mere om at genkende tendenser? Så læs vores special om trends:

Horisontale niveauer

Når du begynder at investere i kryptovaluta, er det klogt at kigge efter stærke horisontale niveauer. Et horisontalt niveau er et prisniveau, som prisen ofte reagerer på.

Dette kan være et support niveau: det er et niveau, som kursen har svært ved at bryde igennem. Du vil se, at prisen ofte stiger igen ved et sådant niveau.

Du kan også have at gøre med et modstands niveau: her vil du se, at kursen har svært ved at etablere en ny top.

Når du begynder at handle aktivt med kryptovalutaer hos Bitvavo, er det vigtigt at holde et vågent øje med disse niveauer:

 • Når et horisontal niveau er brudt igennem, kan du tage en position
 • Hvis der ikke er noget gennembrud, kan du også tage stilling

Vil du læse mere detaljeret om, hvordan horisontale niveauer fungerer? Så læs denne artikel:

Forklaring på Candlesticks

Denne Bitvavo-vejledning er ikke komplet uden en introduktion til candlesticks.. Begyndere bruger ofte et traditionelt linje diagram. Et linjediagram er dog ikke perfekt, da der mangler en masse information.

Ved at skifte over til candlesticks, du vil vide meget mere om pris bevægelsen på et bestemt tidspunkt. En lysestage indikerer nemlig følgende:

 • Farve: farven viser, om prisen er steget (grøn) eller faldet (rød)
 • Krop: kroppen viser, hvor prisen er åbnet og lukket
 • Pinden: pinden viser den samlede rækkevidde for den pågældende periode

En candlestick kan dække et minut, men også en hel dag. Lysestager findes i alle slags mønstre: Hvis du genkender et candlestick mønster på et stærkt horisontalt niveau, kan det være en god grund til at åbne en position.

Ønsker du at lære mere detaljeret at læse candlesticks? Så læs vores omfattende vejledning om at læse candlesticks:

Undersøg den underliggende krypto

Det er ikke klogt at investere blindt i en krypto, fordi diagrammet ser lovende ud. Der er masser af historier om kryptovalutaer, der har vundet meget værdi, men som derefter er kollapset. Dette skyldes til dels det store antal svindlere, som man kan støde på i krypto-verdenen.

Derfor skal du altid starte med “white paper” og undersøge, om den er sat godt op. I denne “white paper” kan du undersøge udviklernes idéer. Kontroller, om de er klogt formuleret, og undersøg, om holdet bag kryptoen er kompetent.

Det er vigtigt at undersøge kryptovalutaens funktionaliteter grundigt. Ved at gøre det undgår du at købe en krypto, der faktisk ikke introducerer nogen nyttige funktioner. Spørg dig selv, om den pågældende krypto faktisk har en grund til at eksistere. Hvis dette ikke er tilfældet, er det under alle omstændigheder uklogt at investere i krypto på lang sigt.

Følg også de seneste nyheder på kryptomarkedet. Nye udviklinger kan give prisen et løft, mens skandaler kan sætte prisen under pres. Der er mange begyndere aktive på kryptomarkedet: Det er derfor vigtigt at undersøge pris bevægelserne nøje. Falder kryptoen af en legitim grund, eller går folk bare i panik?

Følg den generelle udvikling

Endelig er det ligesom på det normale aktiemarked vigtigt at holde øje med den generelle stemning på kryptomarkedet. Den overordnede stemning har stor indflydelse på den overordnede retning for kryptopriserne.

Når der offentliggøres dårlige nyheder om kryptovalutaer, kan prisen hurtigt falde med titusindvis af procenter. Et eksempel på dette er Kina, der annoncerer at forbyde minearbejdere.

Positive nyheder, som f.eks. Twitter, hvor Elon Musk meddelte, at han ville acceptere Bitcoins som betalingsmiddel, kan få priserne til at stige. Dette øger tilliden til kryptovalutaer: Der er så en chance for, at mønterne vil få reelle anvendelse i dagligdagen.

Det er derfor tilrådeligt at holde øje med disse generelle tendenser, hvis man ønsker at time købs og salgstidspunkter. Husk, at panik nogle gange får folk til at dumpe kryptoer uden en god grund. Det kan være meget attraktive øjeblikke at købe kryptoer.

Læs mere om Bitvavo og krypto?

Nyttige links: Kom godt i gang med at investere

Nyttige links: Kom godt i gang med at investere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *